21 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat kupuje nove uniforme za Glazbeno prosvjetno društvo Tivat

GPD Tivat

U susret velikom jubileju, 115. godina od osnivanja Glazbeno prosvjetnog društva Tivat (GPD Tivat), koji će biti obilježen 2024. godine, predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović odobrio je sredstva za kupovinu novih uniformi za muzičare, članove ovog udruženja, u iznosu od 23.000€.

“Istorija Glazbeno prosvjetnog društva, novija je istorija Tivta. Povezanost grada i orkestra prepoznata je posebnim statusom koje ovo društvo ima. Pred obilježavanje ovako velikog jubileja i u susret praznicima, Opština Tivat dodatno je podržala rad GPD Tivat. Želim im još mnogo velikih datuma i lijepih događaja na kojima će dostojno i sa ponosom predstavljati svoj grad” – istakao je ovom prilikom predsjednik opštine Željko Komnenović.

“U planu je nabavka oko 50 kompleta zimskih uniformi. Uniforme doprinose ukupnoj prezentaciji i važan su aspekt nastupa, pa će ova sredstva značajno uticati na naš rad i na način na koji predstavljamo Tivat” – istakao je predsjednik udruženja Boris Lanceroti, koji je zahvalio predsjedniku opštine i lokalnoj upravi na obezbjeđenim sredstvima.

Osnovano 1909. godine Glazbeno prosvjetno društvo Tivat okuplja oko 60 članova. Rad društva karakteriše kontinuitet, veliki broj nastupa, posvećeno članstvo, ali i značajan broj mladih muzičara koji svojim talentom i radom ovom društvu iz godine u godinu donose novu energiju.

Tradicionalni svečani novogodišnji koncert Glazbeno prosvjetnog društva Tivat biće održan 22. decembra u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat od 19 sati.

Najčitanije