13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat lani izgubila više karakterističnih sudskih sporova: Građanima plaćali odštetu zbog ujeda psa, pad preko ankera…

Opština Tivat / foto Boka News

Među nekoliko desetina sudskih sporova koje je kao tužena strana, okončala u prošloj godini, Opština Tivat imala je i nekoliko vrlo karakterističnih procesa u kojima je proglašena krivom i odgovornom za štetu koju su građani pretprpjeli zbog nedovoljno efikasnog ili nesavjesnog rada lokalnih javnih službi.

Tako je Opština Tivat u tri međusobmo nevezana postupka koje su protiv nje pokrenuli građani zbog ujeda pasa-lutalica koje su pretrpjeli, osuđena da solidarno sa Komunalnim preduzećem Kotor, osobama koje su psi ujeli, plati ukupno 4.100 eura odštete.

Komunalno preduzeće Kotor je ovdje bilo dijelom odgovorno zašto što Služba azila za napuštene životinje tog preduzeća, obavlja poslove uklanjanja pasa-lutalica sa područja opština Kotor i Tivat, pa su kotorski komunalci slolidarno morali da plate dio dosuđene odštete i troškova postupaka u ova tri procesa, jer su građane koji su tužili, ujelli psi lutalice koje šinteri JKP Kotor nisu bili na vrijeme pokupili sa javnih površina u Tivtu.

Dosuđeni iznosi odštete kreatali su se od 500 do čak 3.000 eura u slučaju Tivćanke I.B., a Opština Tivat i Komunalno Kotor u ta tri slučaja su solidarno, morali da plate i ukupno preko 4.000 eura troškova sudskih postupaka.

Građaninu S.J. koji je Opštinu i preduzeće Vodovod i kanalizacija Tivat tužio zbog pada u otvoreni šaht, dosušena je odšteta u iznosu od 3.500 eura, a lokalna uprava Tivta je morala da plati i 2.269 eura sudskih troškova.

Tivćanka V.Ć. Opštinu je tužila zbog „pada preko ankera“ i dobila presudu u svoju korist, pa su joj lokalna uprava i preduzeće Komunalno Tivat morali isplatiti odštetu u iznosu od čak 9.375 eura i povrh toga, namiriti i ukupno 2.956 eura sudskih troškova.

Izvor:S.L.

Najčitanije