16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat o projektima i problemima sa MZ Gradiošnica

Sastanak za MZ Gradiosnica

Rukovodstvo Opštine Tivat održalo je sastanak sa članovima Savjeta Mjesne zajednice Gradiošnica. „Ova mjesna zajednica obuhvata naselja Brda, Dumidran, Vrijes, Mrčevac i Gradiošnica, a u određenom dijelu graniči sa opštinom Kotor, pa je frekvencija ljudi koji koriste tamošnju infrastruktruru velika“, napomenuli su predstavnici Savjeta. Predsjednik Mjesne zajednice Dragan Bulajić pozdravio je ideju da zajedno sa predsjednikom opštine, rukovodiocima službi i organa i direktorima lokalnih preduzeća razgovaraju o prioritetnim projektima.

Predsjednik opštine Željko Komnenović naglasio je kao značajnu činjenicu da lokalna uprava bude upoznata sa onim što muči stanovnike ovog djela Tivta, pa da se shodno tome budžetska sredstva za narednu godinu planiraju tako da neki od problema budu rješeni.

Iz ove mjesne zajednice kao ključne istakli su projekte: uređenja Aerodromske ulice ka Brdima, unapređenje kanalizacione i vodovodne mreže na području mjesne zajednice, uređenje površina u blizini Miholjske prevlake i na njoj, bolje organizovanje javnog gradskog prevoza, mogućnost organizovanja devetogodišnje nastave u OŠ Drago Milović i mogućnost organizovanja rada vrtića u prostorijama Doma kulture, trotoar od Ulice Vrijes IV do objekta škole… U sastanku je aktivno učestvovao Predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković, koji je ujedno i član Savjeta ove mjesne zajednice.

Zahtjevi za asfaltiranje pojedinih ulica obuhvaćeni su planom radova za ovu godinu. Predstavnici Komunalnog preduzeća obići će lokacije koje bi trebalo uvrstiti u plan održavanja, ukoliko to već nije slučaj. Tokom ovog susreta akcenat je stavljen i na uređenje postojećih te izgradnju novih dječjih igrališta i terena. Iz Sekretarijata za uređenje prostora sugerisano je da predstavnici Mjesne zajednice dođu do Sekretarijata kako bi zajedno pogledali Prostorne planove i utvrdili što je moguće shodno važećoj dokumentaciji.

Vezano za određena pitanja, koja nisu u nadležnosti lokalne uprave, Opština Tivat će na inicijativu Mjesne zajednice uputiti dopise nadležnim institucijama. Iz Sekretarijata za lokalnu upravu koji je organizovao sastanke sa mjesnim zajednicama, napominju da će se u narednom periodu nastaviti sa daljim aktivnostima po pitanju organizovanja i uređivanja načina rada mjesnih zajednica.

Najčitanije