23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat sa 10.000 eura podržala J.K “Delfin” u olimpijskom ciklusu Pariz 2024.

Jedrenje – drzavno prvenstvo – foto JK Delfin Tivat

Opština Tivat opredjelila je Jedriličarskom klubu „Delfin“ budžetska sredstva u iznosu od 10.000 eura za realizaciju programa u olimpijskom ciklusu Pariz 2024. Finansijska podrška odobrena je u cilju pokrivanja visokih troškova priprema i učešća na takmičenjima, sa fokusom na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Australiji u januaru 2024. godine, a na kojem će član crnogorske jedriličarske reprezentacije, Tivćanin Ilija Marković pokušati da izbori vizu za Olimpijske igre.

JK “Delfin” najbolji je jedriličarski klub u Crnoj Gori, te jedan od najstarijih i najuspješnijih sportskih klubova u Tivtu. Delfinovi jedriličari prvaci su države u svim klasama, od Optimista do Olimpijske klase ILCA 7, a velika pažnja posvećuje se Školi jedrenja i radu sa mladima. Istorijsku godinu za tivatski klub krunisali su jedriličari Nikola Golubović osvajanjem srebrne medalje na seniorskom Svjetskom prvenstvu i Ilija Marković osvajanjem srebrne medalje na Igrama malih zemalja Evrope.

U ovogodišnjem, 27. izboru Radio Tivta i Sekcije sportskih novinara, JK „Delfin“ izabran je za najbolji sportski kolektiv, a Nikola Golubović za najboljeg sportistu Tivta.

Najčitanije