22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat – za javne nabavke će utrošiti preko šest milona eura

Tivat – Centar

Opština Tivat će za javne nabavke ove godine utrošiti ukupno 6.155.900 eura – navodi se u Planu javnih nabavki lokalne uprave Tivta za 2020.

Od toga će  najviše novca i to 5.855.000 eura biti potrošeno za radove, za usluge će iz gradskog budžeta niti isplaćeno 1,72 miliona, a  za nabavku roba 128.900 eura.

Što se nabavke roba tiče, administracija gradonačelnika dr Siniše Kusovca (DPS) namjerava da potroši 45 hiljada eura za kupovinu i isporuku „zaštitnih saobraćajnih ograda“, 32.200 eura za kupivinu goriva, a nabavka kancelarijskog materijala za rad opštinskih činovnika koštaće 23.700 eura, tek neznatno manje od 28 hiljada eura koliko će Opština izdvojiti da kupi školske udžbenike za svu tivatsku djecu koja će ove godine pohađati prva tri razreda osnovne škole.

Najskuplji na popisu  radova koje će lokalna uprava Tivta preduzeti ove godine je prva faza jedne od dvije dionice budućeg glavnog gradskog bulevara u ukupnoj dužini 4,3 kilometra od ulaza u Tivat kod aerodroma do Bokeljske ulice na Seljanovu.

Za tu prvu fazu predviđeno je 3 miliona eura a tender za  izvođača će se, kako je planirano, rapisati u maju. Za izgradnju prve faze MR 2  nove pristupne saobraćajnice kompleksu Luštica Bay u Krtolima planirano je 1,3 miliona eura, dok je za drugu fazu izgradnje obalnog šetališta Belani opredijeljeno  600 hiljada eura. Prva faza nove saobraćajnice na Donjem Sekjanovu koštaće 230 hiljada eura, dok će za rušenje sporstke dvorane na Župi i pripremu terena za gradnju modernog novog sportskog kompleksa biti izdvojeno 300 hiljada eura. Istu toliku sumu lokalna uprava će iz gradskog budžeta izdvojiti za građevinske radove na objektima OŠ „Drago Milović“ i Srednje škole „Mladost“ aako to nije njena, već zakonska obaveza Ministarstva prosvjere koje uporno već godinama izbjegava da ulaže u tivatske prosvjetne ustanove.

U Planu javnih nabavki za ovu godinu sa iznosom od 90.000 eura je i već legendarni projekat izmještanja dva stuba dalekovoda u Gradiošnici kako bi se oslobodio opštinski plac za izgradnju Vatrogasbog doma. Tivatska Opština to izmještanje dalekovoda najavljuje već šest godina za redom, ali nikako ne uspijeva da od CEDIS-a izdejstvuje dozvolu da to učini, pa se u ovdašnjoj javnosti ovako simbolični i smiješno mali projekat, već po dinamici realizacije  šaljivo dovodi u istu ravan sa prvim crnogorskim autoputem koji košta preko milijardu eura.

Što se usluga tiče, Opština Tivat će ove godine izdvojiti ukuono 60 hiljada eura za plaćanje zaštitarskih službi koje će obezbjeđivati novu i staru zgradu tivatske lokalne uprave, dok će upola manje koštati izrada softvera za realizaciju projekta tzv. elektronske pisarnice u Opštini. Usluga izrade tzv. seniorske kartice kakve će se dijeliti najstarijoj polupaciji Tivta koštaće 20 hiljada, dok će za izradu razne projektne dokumentacije Opština ove godine utrošiti ukupno 50 hiljada eura.

Izvor:S.L

Najčitanije