7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštine Tivat i Kotor potpisale Memorandum o saradnji sa organizatorom Bokeškog polumaratona

Bokeški polumaraton

Opštine Tivat i Kotor, Turističke organizacije Tivta i Kotora i Triatlon klub Kotor, potpisali su Memorandum o saradnji povodom održavanja prvog Bokeškog polumaratona. Potpisnici Memoranduma bili su predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić, direktori TO Tivat i Kotor Danica Banjević i Jovan Ristić, kao i  organizator događaja i predsjednik OO Triatlon kluba Kotor Kristijan Sindik.

Ove lokalne institucije podržaće organizaciju sportske manifestacije koja će se u Bokokotorskom zalivu održati od 10. do 12. decembra ove godine. Memorandumom su, između ostalog, predviđene obaveze u vidu tehničko-logističke, finansijske i promotivne podrške.

„Organizacija ovakvih događaja doprinosi razvoju sportskog turizma, upotpunjava ponudu destinacije, ali i značajno utiče na produžetak turističke sezone, budući da se u tom periodu bilježi slabija popunjenost smještajnih kapaciteta“ – izjavila je direktorica TO Tivat Danica Banjević, ističući da takve manifestacije posjećuju visokoplatežne ciljne grupe koje karakteriše duži boravak na destinaciji.

Po riječima organizatora Kristijana Sindika, „interesovanje za događaj je nadmašilo sva očekivanja, a do sada je prijavljeno preko hiljadu učesnika iz čak 25 zemalja“. Izrazivši zadovoljstvo što su opštine Tivat i Kotor prepoznale njihovu ideju i ozbiljnost, organizator je najavio planove širenja manifestacije u narednim godinama.

Najčitanije