8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan Memorandum o saradnji između Bokeškog polumaratona i Međunarodnog triatlon kupa Kulin Ban

Međunarodnog triatlon kup Kulin Ban

Na Međunarodnom triatlon kupu Kulin Ban na Boračkom jezeru u Konjicu, koji je održan proteklog vikenda, potpredsjednik opštine Tivat Goran Božović potpisao je Memorandum o saradnji između sportskih manifestacija Bokeški polumaraton i Međunarodni triatlon kup Kulin Ban.

“Kada sam boravio u Konjicu prije dva mjeseca povodom svečanosti za Dan grada, sa gradonačelnikom Ćatićem dogovorio sam intenziviranje i produbljivanje saradnje između naših pobratimskih gradova u različitim oblastima, a primarno u oblasti kulture, sporta i turizma. Već do sada smo povezali naše kulturne centre u pravcu saradnje naših festivala teatra, i naše fudbalske klubove koji su ove godine ostvarili istorijski uspjeh plasmanom u najviši rang takmičenja u svojim državama. Naročito mi je zadovoljstvo da danas prisustvujemo potpisivanju Memoranduma o saradnji između, za nas, strateški važnih sportskih manifestacija. Očekujem da ova saradnja bude dugovječna i plodonosna, da će uzajamnom podrškom i promocijom ove manifestacije biti uspješnije, da ćemo zajedničkim snagama promovisati sport, naročito sportske discipline koje podrazumijevaju ove manifestacije, zdrave stilove života, ekologiju, zaštitu životne sredine, ali i da će ove manifestacije značajno uticati na brendiranje Tivta i Konjica kao destinacija za sportski i aktivni turizam. Takođe, stvorene su pretpostavke da se radi na zajedničkim projektima kojima bi aplicirali prema međunarodnim fondovima”- izjavio je Božović zahvaljujući domaćinima na srdačnom gostoprimstvu.

Memorandum su potpisali predsjednici organizacionih odbora pomenutih manifestacija Kristijan Sindik i Elmir Hadžialić.

Međunarodnog triatlon kup Kulin Ban

Međunarodnom triatlon kupu Kulin Ban zapažene rezultate su ostvarili crnogorski takmičari Aleksandra Tot osvojivši 2. mjesto u ukupnom plasmanu za žene i Dragan Jovanović 3. mjesto u ukupnom plasmanu za muškarce, inače članovi organizacionog odbora Bokeškog polumaratona.

Najčitanije