18 C
Kotor

Slušaj online radio

Orjen – besplatan ulaz u Avanturistički park do 1. maja

Avanturistički park

Avanturistički park na Vrbanju, nakon zimske pauze ponovo će od 1. aprila biti otvoren za posjetioce, a ulaz će biti besplatan do 1. maja. Prema riječima Milje Vitorović, direktorice Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, koja upravlja Avanturističkim parkom, u toku su završne pripreme.

-Iskoristićemo ovaj vikend da okončamo radove. Zaposleni u parku i nadzornička služba Agencije je obavila veliko čišćenje koje je bilo neophodno nakon zimskog perioda. Premda se na sedmičnom nivou i radilo, zaista je bila neophodna kompletna sanacija. Uklonili smo oštećene grane u okviru bukove šume, staze smo detaljno očištili zbog obilnih padavina tokom zime. Odrađena je i manja staza prema poligonima 3 i 4, a sve prema standardima projekta. Park je oplemenjen klupama za odmor što je novitet. Urađene su i dodatne korekcije koje će olakšati rad instruktorima. Uskoro će biti završena i drvena reklama koja će biti postavljena na ulazu– objasnila je Vitorović.

Ulaz u park neće naplaćivati do 1. maja, a cjenovnik mora dobiti saglasnost odbornika.

-Od 1. maja imaćemo promotivne cijene i popuste za Novljane. Cjenovnik još nije dobio saglasnost Skupštine koju očekujemo sredinom aprila. Moj predlog prema Kabinetu i Skupštini je da ulaz u Avanturistički park za djecu bude 5 eura a za odrasle 10, s tim što bi Novljani uz ličnu kartu dobili popust od 50 odsto i nadam se da će to biti usvojeno -kazala je Vitorović.

Do Vrbanja je vikendom planirana redovna autobuska linija, a Vitorović kaže da će pokušati da je usklade sa radnim vremenom Avanturističkog parka, koje će biti od 10 do 16 sati, dok će se tokom ljetnje sezone korigovati.

Najčitanije