24 C
Kotor

Slušaj online radio

Orkanska bura stvorila probleme u Boki

Bazen foto VK Jadran

Orkanska bura, koja je iza ponoći počela da duva prouzrokovala je štete na elektro mreži, zalenilu, na krovovima kuća u Boki Kotorskoj.

Olujni vjetar je naparvio dosta problema u Tivtu. Veliki gradski park je zatvoren zbog opasnosti prolaska, jer jak vjetar lomi grane.

Kako je izjavio MIloš Tripinović, rukovodilac Službe komunalija u Komunalnom, radnici te službe od jutros u 4 sata otklanjaju posljedice nevremena. Na krov vrtića u Donjoj Lastvi palo je veliko stablo čije je uklanjanje u toku. Na sreću nije bilo povređenih. Stabla su padala i u Gradiošnici i Krtolima

Orkansko nevrijeme prouzrokovalo je velike štete na javnim površinama, gradskoj infrastrukturi, privrednim i privatnim objektima u opštini Herceg Novi.

Osim što je otkriven krov bazena, objekti  Instituta „Dr Simo Milošević“ su pretrpjeli još dosta štete, rekao je medijima tehnički direktor Branko Crnogorčević.

Bazen foto VK Jadran

– Jaka bura je odnijela krov sa bazena, kao i sa dijela sportske sale. Imamo štetu i na ventilaciji objekta –  limovima po krovu i vodilicama za topao i hladan vazduh, a polomljeno je i dosta stakala. Još obilazamo prvu i drugu fazu Instituta, Titovu vilu i soliter, kako bi procijenili kompletnu štetu, poručio je Crnogorčević.

Kako je kazao načelnik Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović, od sinoć su imali četiri požara.

Bazen foto VK Jadran

Prema riječima direktorice Komunalno stambenog preduzeća, Jasmine Konjević intervenišu samo dežurne ekipe, situacija na terenu nije bezbjedna.

Orkanska bura je najveću brzinu dostizala jutros oko tri sata, kada su udari vjetra bili 36 m/s, odnosno 129,6 km/h izmjerni u Hidrometeorološkoj stanici u Igalu.

Aerodrom Tivat – saobraćaj preusmjeren na Podgoricu

Zbog jakog vjetra, jutrošnji let Montenegroerlajnza za Beograd je peusmjeren pa su putnici transferovani za Podgoricu. Ostala slijetanja i poletanja zavisiće od meteo uslova.

Najčitanije