21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Osnovan Opštinski odbor Komitskog pokreta Tivat

Komitski-pokret Tivat

U Tivtu je juče formiran Opštinski odbor Komitskog pokreta za ovaj primorski grad. Na sastanku je izabrano rukovodstvo, gdje je funkcija predsjednika pripala Žarku Ostojiću, dok su za potpredsjednike izabrani Vladimir Bulatović i Goran Vučurović. Članovi odbora još su: Saša Čičarević, Milanko Stanišić, Renata Nađ – Vučurović, Sanja Janjić, Đuro Božović i Mihailo Kandić – navedeno je u saopštenju.

Opštinski odbor Komitskog pokreta Tivat, kako se navodi, simbolično je osnovan na dan kada je, prije 102 godine, u Njujorku održan Crnogorski dan, u znak priznanja i doprinosa Kraljevine Crne Gore savezničkoj pobjedi u Prvom svjetskom ratu.

– Osnivači Komitskog pokreta Tivat nastaviće da njeguju vrijednosti Crne Gore, stvarane kroz njeno milenijumsko trajanje. Hrabro, odlučno, argumentovano, jedinstveno i nekonfliktno, borićemo se za očuvanje crnogorske tradicije, kulture i duhovnosti, na principima građanske i multikonfesionalne Crne Gore. Takođe, u vrhu prioriteta biće bogata i moderna Crna Gora, naša jedina kuća i dom. Bogatstvo različitosti, koje crnogorska država posjeduje, odlikuje se i kroz strukturu našeg članstva, pa ćemo u tom smjeru i nastaviti djelovati Svima onima, kojima je Tivat i Crna Gora u srcu i koji baštine ideje Patriotsko – komitskog saveza, kao modernog i građanskog, biće dobro došli u naš odbor – dodaje se u saopštenju.

Najčitanije