13.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ostrvo Sveti Marko ponovo na prodaju, početna cijena 80 miliona eura

Tivat – mikophotography montenegro – Sveti Marko

I pored toga što je prošle godine uplatila 700.000 na ime poreza za nepokretnost za 2020. godinu, kompanija “Ostvo Sveti Marko“ je, kako je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović potvrdio Radio Tivtu, ponovo stavila na prodaju istoimeno ostrvo.

„Prodaje se čitavo ostrvo, a koliko sam upućen početna cijena je oko 80 miliona eura. Opština Tivat nema velike ingerencije nad tim lokalitetom, ali je činjenica da je to svakako jedan od trenutno najvećih resursa i veoma značajan za dodatni razvoj turističke privrede. Nekada je bilo izuzetno popularno mjesto za ljetovanje pa se nadamo da će se vratiti taj nekadašnji sjaj“-kazao je Komnenović.

Kompanija je tada predala Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova, a predviđena  je bila gradnja hotelskog kompleksa sa pratećim sadržajima.

Ukupna površina ostrva je skoro 340.000 kvadrata. Na ostrvu je u sezoni radilo i do 200 ljudi iz Tivta i susjednih gradova.

Tivatska fima „Ostrvo Sveti Marko“ formirana je 2007. godine, kada je ostrvo koje je bilo najatraktivnija imovina turističke firme ,,Putnik“ iz Beograda, prešlo u ruke grupacije ,,Metropol“ iza koje je stajao ruski tajkun Mihail Slipenčuk. ,,Metropol“ je planirao da na ostrvu sagradi turistički kompleks vrijedan 400 miliona eura. Prema ranijem pisanju medija Slipenčuk je nakon nekoliko godina djelove imovine ,,Metropola“ razdijelio akcionarima, a ostrvo Sveti Marko zvanično došlo u posjed of šor kompanije Stala Property Holdings Ltd registrovane u Hong Kongu.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije