34.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Otkrivene spomen ploče Dragu Miloviću i Branku Briniću

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat,  organizovao je danas otkrivanje spomen –  ploča posvećenih borcima i revolucionarima čije ime nose osnovne škole u Radovićima i Tivtu.

U naselju Radovići u Krtolima, otkrivena je spomen ploča Branku Briniću, čije ime nosi mjesna osnovna škola. Spomen ploča posvećena Dragu Miloviću, ptrkivena je na fasadi centralnog objekta istoimene Ossnovne škole u centru Tivta. Ovom činu prisustvovali su, osim predstavnika opštine Tivat i dviju škola, članovi UBNOR-a i antifašista Tivat kao i pripadnici Mornarice VCG i brojni građani.

Na oba događaja, okupljene su pozdravili predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac; sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević; direktori škola Ivica Tošev i Predrag Šušić,  predsjednik UBNOR-a Tivat, Dragiša Ćosović, a svojim dolaskom svečanost je uveličao Tomo Petković, jedan od rijetkih živih Tivćana – sudionika narodno oslobodilačke borbe u Drugom svjetskom ratu.

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat, kako je najavljeno, 26.novembra će postaviti i spomen ploče  Antu Staničiću, poznatom dječjem piscu, autoru “Malog pirata”, na zidu kuće u Tivtu gdje je čuveni pisac rođen prije tačno 110 godina.

Izvor:S.L

Najčitanije