26 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren 46. Praznik cvijeća u Dioklecijanovim podrumima

Foto Hina

Tradicionalni 46. Praznik cvijeća otvoren je u ponedjeljak navečer u Dioklecijanovim podrumima, a kako je rečeno, tom manifestacijom Hrvatska je vrlo važan kamen u mozaiku svjetskog cvjećarstva.

“Ovom manifestacijom želimo potaknuti naše građane da urede svoj vrtove i okućnice da Split  bude najljepši  grad ne na svitu nego u svemiru,” rekao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak otvarajući 46. po redu Praznik cvijeća.

“To stavlja Hrvatsku na kartu svjetskog cvjećarstva i mogu reći da je Hrvatska vrlo važan kamen u mozaiku svjetskog cvjećarstva,” istaknuo  je  predsjednik Svjetske udruge cvjećara  Simon Ogrizek koji je dizajnirao izložbu cvijeća na ovogodišnjem Prazniku cvijeća.

On je istaknuo i kako u Hrvatskoj dobre rezultate u cvjećarstvu postižu oni koji su ulagali u edukaciju i marketing, a oni koji ne uče i nisu aktivni u marketingu ne mogu prosperirati. Dodao je kako će i ubuduće u Hrvatskoj, kao što je to slučaj i u cijelom svijetu, dobre rezultate u cvjećarstvu postizati oni koji budu učili i ulagali u marketing.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore  Dalibor Kratohvil  ustvrdio je kako ovogodišnja izložba cvijeća u Dioklecijanovim podrumima ‘ostavlja bez daha’.

Foto Hina

“Cvjećari su nas oduševili, a Hrvatska obrtnička  komora stoji iza svojih cvjećara”, poručio je  Kratohvil.

Na Rivi će tijekom trajanja manifestacije  biti humanitarna prodaja cvijeća koje će prodavati cvjećari iz Siska, Petrinje, Gline i Topuskog pa Splićani i njihovi gosti kupnjom sadnica mogu pomoći proizvođačima cvijeća s potresom pogođenih područja.

Osim toga, na Rivi će se održati i Sajam domaćih proizvoda “Handmade” na kojem će sudjelovati OPG-ovi, pčelari te proizvođači meda i domaće radinosti, prirodne kozmetike i ljekovitog bilja. Grad će se urediti novim cvjetnim gredicama.

U sklopu pratećih programa tijekom te manifestacije koja traje do 26. marta bit će organizirane prezentacije, edukacije, promotivne prodaje te modne revije među kojima i revija frizura.

Izvor:Hina

Najčitanije