15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren hotel “Ibero star Herceg Novi” u Njivicama

Otvaranje hotela Rivijera

Obnovljeni hotel Rivijera u Njivicama, svečano je otvorio premijer Duško Marković.

Hotel Rivijera, sa 190 soba, od prošlog ljeta je u suvlasništvu Iberostara i kompanije Montenegro hotels koja posluje u okviru hotelske grupe Iberostar.

Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima je i hotel Rivijera u Njivicama. Grupa koja zapošljava oko 27 hiljada radnika, godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa.

Za manje od godinu, otkako je na javnoj licitaciji kupljen oronuli hotel Rivijera u Njivicama, sa ulaganjem od 17 miliona eura obnovljen je veći dio tog zdanja u suvlasništvu Iberostara i kompanije Montenegro Hotels.

Hotel će poslovati pod novim nazivom Ibero star Herceg Novi.

Otvaranje hotela Rivijera

Marković je kazao da ovaj hotel predstvalja novu vrijednost u Crnoj Gori i novu mogućnost za radna mjesta, ali i novu viziju Migela Fluksa i njegovu posvećenost Crnoj Gori.

“Na ovom dijelu obale moramo uraditi mnogo više da bismo imali bolju infrastrukturu”, primjetio je premijer.

On je podsjetio da je u posljednje dvije godine Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo 60 dozvola za nove hotele vrijedne 400 miliona eura, te da u Crnoj Gori imamo kapitalne poslove u iznosu od tri milijarde eura.

“Crnogorski turizam nadmašuje rekord iz 1989. U projektima smo od tri milijarde eura. To nije samo uspjeh Vlade nego i Iberostara i ostalih”, naveo je Marković.

Crnogorski turizam u 2018. bilježi rast od 20 odsto u odnosu na isti period 2017. godine, a Vlada će obezbijediti bolji ambijent za poslovanje, jer imamo resurse i zajedno treba da učinimo ovu zemlju ljepšom a život njenih stanovnika kvalitetnijim, poručio je premijer.

Miguel Fluxa je podsjetio da je Iberostar 10 godina u Crnoj Gori, te da je hotel u Njivicama nešto posebno i nezaboravno. Njegov posao je posao je da čini ljude srećnim i on vejruje da je donio sreću i novim zdanjem u Njivicama.

Već danas hotel Ibero satr Hreceg Novi primiće prve goste iz Austrije.

Najčitanije