9 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren jubilarni 25. Kup mimoze u sportskom ribolovu

Kup-mimoze-u-sportskom-ribolovu

Na platou hotela „Talija“ danas je svečano otvoren jubilarni 25. Kup Mimoze u sportskom ribolovu. Na ovom sportskom događaju učestvuje 62 takmičara iz 21 kluba iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Takmičenje u hercegnovskom zalivu organizuje Savez za sportski ribolov na moru, u diciplinama, štapom iz barke, ekološki ribolov–uhvati, izmjeri i vrati ribu u more.

Pozdravljajući takmičare iz ekipa: Marinareska Muđa, (Italija), Aero Celja (Slovenija), Gof Rogoznice (Hrvatska), Zente (Split), Poljuda (Split), Jugola Grakalića (Herceg Novi), Sabljarke (Meljine), Igala, Ribara (Baošići), Bokeških Jedara (Đenovića)-dvije ekipe, Rumije (Bar), Pristana (Bar), Sipe (Tivat), Bojane (Ucinj), Ame Kostanjica, Gran Pri iz Kotora, predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi je izrazio zadovoljstvo što se dvije i po decenije održava ovo klupsko takmičenja najvišeg nivoa.

– Kup mimoze je jedan od najistaknutijih programa u okviru Praznika mimoze, kada govorimo o sportskim takmičenjima. Želim svima dobro more, dobar ulov i pozivam vas da se pridružite i ostalim programima u okviru Praznika mimoze.

Takmičare je pozdravio i poželio sportsku i fer borbu Mladen Rostović, predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore.

-Založili smo se da sve bude organizovano na najvišem nivou, a trudićemo se da i takmičenje protekne na isti način, iako su naljavljeni nepovojni vremenski uslovi. Želim svima dobar ulov, da bude fer plej kazao je Rostović i zahvalio se svim koji su pomogli u pripremi rernomiranog takmičenja.

Pred učesnicima su dva dana takmičenja, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada zakazani su za sutra od 20:00 sati u hotelu Talija.

Izvor:RTHN

Najčitanije