4 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren Open Air Cinema u Herceg Novom: Trideset filmova na raznim lokacijama

Otvaranje bioskopa u HN

Turistička organizacija Herceg Novog,  u saradnji sa “Media Star” iz Beograda pripremila je  novu manifestaciju „Open Air Cinema” koja je sinoć zvanično započela na plaži Žalo na novskom Škveru. Trideset dana, sa isto toliko projekcija biće organizovano na mnogim lokacijama u gradu, ali i duž rivijere, kazao je agenciji Mediabiro v.d. direktora te organizacije, Đorđe Stanojlović.

On je istakao da će mobilni karavan posjetiti sva mjesta duž rivijere, sa ciljem da se ožive djelovi grada koji su, kako je naveo, nepravedno zapostavljeni, kao i da se oživi bioskopska scena i aktiviraju sve generacije.

“Većina filmova je izašla posljednje dvije godine, a biće i klasika koji su svevremenski hitovi. Publika je na samom otvaranju bila u prilici da pogleda film “OFFICIAL COMPETITION” u režiji Marijana Kona i  Gastona Duprata, u kome igraju Antonio Banderas i Penelopa Kruz. Kraj manifestacije je sjajna uvertira za Filmski festival Montenegro koji je brend Herceg Novog i Crne Gore.”, kazao je on.

Koncert grupe Aba

Ističe da Turistička organizacija Herceg Novog ovakvim manifestacijama nastoji da dodatno izbrendira destinaciju, i dodaje da su zadovoljni kako protiče sezona, uprkos tome što su zbog globalne krize izostala dva emitivna tržišta Rusije i Ukrajine.

“Od početka godine bilježimo dobre rekorde, a trenutno u Herceg Novom boravi oko 22.000 gostiju. Prema svim pokazateljim i statistikama hotelski smještaji u HN biće puni do kraja septembra”, kazao je direktor TOHN.

U narednim danima uslijediće filmski program na trgu Nikole Đurkovića, ispod Sat kule u četvrtak 21. jula očekuje se projekcija filma ”Chase”, sa Džeraldom Batlerom u glavnoj ulozi.

Za mališane će na Trgu Nikole Đurkovića biti prikazane projekcije animiranih filmova za djecu i to Ričard Roda, The Wolf and the White Lion, kao i School of Magical Animals. Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Najčitanije