21 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren rekonstruisani prostor u kotorskom Domu zdravlja

Otvoren rekonstruisani prostor Službe izabranih doktora za odrasle u kotorskom Domu zdravlja (foto: PR Centar)

U kotorskom Domu zdravlja rekonstruisan je i modernizovan kompletan prostor Službe izabranih doktora za odrasle, nabavljena savremena oprema, čime su obezbijeđeni kvalitetni uslovi, kako za rad zaposlenih tako i za boravak pacijenata, a vrijednost investicije je oko 120 hiljada eura.

To je poručio direktor Doma zdravlja Kotor, Igor Kumburović, navodeći da mu je veliko zadovoljstvo što je premijer Duško Marković danas obišao rekonstruisani prostor organizacione cjeline izabranih doktora za odrasle.

Marković je kazao da objekat Doma zdravlja pokazuje da je Crna Gora u svojoj zdravstvenoj politici oslonjena na ono što je najvažnije za njene građane, a to je zdravlje.

Dom Zdravlja Kotor

Kumburović je rekao da su investicijom vrijednom oko 120 hiljada eura zaokružene aktivnosti u cilju modernizacije i opremanja Doma zdravlja Kotor.

„U proteklom periodu u potpunosti smo rekonstruisali sve segmente naše ustanove i time značajno unaprijedili i uslove za rad i kvalitet zdravstvenih usluga“, istakao je Kumburović.

Kazao je da su ponosni na pedijatriju, ginekologiju, specijalističke ambulante, „a sada na Službu izabranih doktora za odrasle“.

Otvoren rekonstruisani prostor Službe izabranih doktora za odrasle u kotorskom Domu zdravlja (foto: PR Centar)

Kumburović je istakao da je rekonstruisan i modernizovan kompletan prostor površine 550 metara kvadratinih, nabavljena savremena oprema čime su, kako je dodao, obezbijeđeni kvalitetni uslovi, kako za rad zaposlenih tako i za boravak pacijenata.

„Finansiranje, ove za nas veoma značajne investicije, obezbijedili smo iz sopstvenih sredstava i jednim dijelom iz budžeta Fonda za zdarvstveno osiguranje. Završena je komplenta rekonstrukcija sanitarnih prostorija sa zamjenom vodovodnih i kanalizacionih instalacija, elektro i telekomunikacionih instalacija. Urađeni su novi plafoni i medicinski podovi“, naveo je Kumburović.

Kompletan prostor je, kako je rekao, opremljen novim mobilijarom i medicinskim aparatima, a i prilaz je rekonstruisan.

Dom Zdravlja Kotor

„Iskoristiću priliku da se zahvalim Vladi Crne Gore, Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje, koji su sa puno razumijevanja i senzibiliteta podržali sve naše projekte. Posebnu zahvalnost upućujem Opštini Kotor i predsjedniku Željku Aprcoviću, jer su u proteklom periodu, svojim donacijama, opremili sva tri parking prostora u krugu Doma zdravlja i oplemenili zelene površine, dok su za adaptaciju sanitarnih prostorija donirali pet hiljada eura. Ukupna vrijednost radova, koje je finansirala Opština je 30 hiljada eura“, kazao je Kumburović.

Velika podrška je, kako je istakao, stigla i od zaposlenih koji su se u otežanim uslovima, tokom radova, trudili da pacijenti dobiju kvalitetnu zdravstvenu uslugu.

„Naši sugrađani su imali razumijevanja i strpljenja i shvatili su da sve radimo zbog njih, što nam potvrđuju njihove svakodnevne pohvale, poruke podrške i povjerenja na čemu im se posebno zahvaljujem. Sve to nas obavezuje da nastavimo da unapređujemo našu ustanovu i ostvarujemo još bolje rezultate, kako bi naši sugrađani i brojni turisti u najsavremenijim uslovima dobili najkvalitetniju zdravstvenu uslugu“, rekao je Kumburović.

Najčitanije