15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Premijer i predsjednik Opštine otvorili pothodnik u Kotoru

Predsjednik Vlade Duško Marković i predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović otvorili su podzemni prolaz ispod magistralnog puta između rive i Starog grada vrijedan više od 1.600.000 eura. Prolaz je opremljen električnim pokretnim stepenicama i posebnim liftovima za osobe sa invaliditetom.

Ovom investicijom reguliše se pješački saobraćaj, koji je predstavljao problem i onemogućavao kontinuirano odvijanje kolskog i pješačkog saobraćaja u užem gradskom području, posebno u ljetnjim mjesecima kada je zbog dolaska velikog broja kruzera, predmetna lokacija dodatno opterećena turistima sa kruzera koji žele ostvariti bliži kontakt sa Starim gradom i njegovim znamenitostima.

Otvoren novi hotel „Blue Kotor Bay“ sa pet zvjezdica

Predsjednik Vlade je otvorio i rekonstruisani hotel Blue Kotor Bay koji je nastao na mjestu nekadašnjeg Hotela Vrmac.

Premium rizort i zdravstveni kompleks sa pet zvjezdica u sklopu Instituta „Vrmac“, u vlasništvu je preduzeća „Krolbay“. Investiciono-razvojni fond je finansirao ovaj projekat 7.000.000 €. Kompletna rekonstrukcija objekta urađena je za samo osam mjeseci.

Objekat će raditi tokom cijele godine, a predviđen je kao hotel za starije od 16 godina. Kapacitet hotela je 106 smještajnih jedinica sa 216 ležaja.

Objekat ima spa i wellness, vlastitu plažu i restoran na plaži. Otvaranje zdravstvenog centra se planira na jesen.

Marković: Dosta su građani Kotora bili taoci neodgovorne politike

Premijer Duško Marković je zaključio na kraju posjete da su građani Kotora nažalost u prethodnom periodu bili žrtva jedne neodgovorne politike. „Ali danas vidimo da je Kotor grad u kojem se radi, u kojem se ima vizija o budućnosti i koji se razvija. Potvrda tome su i više od 10,5 miliona eura vrijedni objekti – završeni ili u radu – koje sam danas obišao“ – kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na kraju radne posjete Kotoru.

Najčitanije