20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena dionica puta Mataševo Kolašin, Spajić: 2025. će biti velika godina za izgradnju autoputeva u Crnoj Gori

Otvaranje dionice Mateševo – Kolašin – foto Mediabiro

Predsjednik vlade Milojko Spajić danas je sa saradnicima otvorio rekonstruisani put Mateševo-Kolašin za koji kaže da je bio poprilično problematičan u izgradnji.

“Mislim da će se Kolašinci najviše obradovati ovom putu ali i turisti iz čitave Crne Gore i inostranstva. Sada je Kolašin na malo više od pola sata od Podgorice i mislim da će to puno značiti za razvoj ovoga kraja i za ostanak naročito mladih,” kazao je Spajić.

Veliki značaj ove saobraćajnice koja će da povezuje autoput sa glavnim magistralnim putem istakao je i ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović.

“Sada imamo jedan kvalitetan, moderan i siguran put koji će da povezuje centralni dio sa sjevernim dijelom Crne Gore,” istakao je Radulović.

Dionicu je sa predsjednikom Vlade i ministrima otvorio direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović. Tom prilikom je podsjetio da je izvođač radova bila kompanija Bemax, nadzor je vršila kompanija Građevinski nadzor, a vrijednost radova je nešto veća od šest miliona eura bez PDV.

“Problemi koji su se pojavili tokom eksploatacije samog autoputa su ovim projektom otklonjeni, izvršena je sanacija brojnih kosina, brojnih klizišta koja su se pojavila u međuvremenu. Dionica je duga nekih osam i po kilometara, a zamijenjeno više od polovine kolovozne konstrukcije, izrada preko 900 metara zidova. Nadam se da u narednom periodu nećemo imati daljih problema na ovoj dionici,” kazao je Vuksanović.

Spajić je ovom prilikom najavio da je ovo tek početak, te da planiraju do 2030. godine da izgrade mrežu autoputeva u Crnoj Gori.

“Idejni projekti i tenderi za ostatak autoputne mreže kreću na ljeto ove godine, tako da će 2025. biti velika godina za izgradnju autoputeva u Crnoj Gori,” najavio je premijer.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije