20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba „Upoznaj tajni svijet bokeljskih ponti i napravi fotografiju!”

U Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica juče su u Galeriji Kulturnog centra organizovali izložbu fotografija sa nagradnog konkursa „Upoznaj tajni svijet bokeljskih ponti i napravi fotografiju!” za mlade uzrasta od 12 do 16 godina.

Po ocjeni tročlanog žirija u sastavu: Krsto Vulović, student i pasionirani fotograf, Slavko Dabinović, bibliotekar u Pomorskom muzeju Crne Gore Kotor i Ksenija Stanković, istoričarka umjetnosti, proglašene su najbolje fotogradije i uručene nagrade.

Ispred Gradske biblioteke prisutnima se obratila Jelena Vukasović, a izložbu je otvorila ispred JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Ksenija Stanković.

Prvo mjesto osvojio je Nikola Kovač sa fotografijom pod nazivom „Starac i more”, drugo mjesto Milena Drašković, a treće mjesto dijele Milica Đukanović i Nemanja Nikolić.

„Kao jedan od najdramatičnijih subjekata u fotografiji se uvijek koristilo more. Ono je zastrašujuće u svojoj divljoj ljepoti, naizgled beskrajno i uvijek promjenjivo u zavisnosti od svijetlosti. Upravo ga to čini izazovnim motivom fotografisanja. Pobjednička fotografija u fokusu ima nemir mora i spokoj starca koji ledi sliku i zaustavlja moć talasa u odlučujućem momentu, dajući mu poštovanje u njegovoj veličanstvenosti” – obrazložila je Stanković.

Najčitanije