32.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena Žičara od Kotora do Lovćena

Lovćen otvorena je za komercijalnu vožnju. Već prvog dana okupio se veliki broj posjetilaca koji su bili oduševljeni spektakularnim pogledom. Izvršni direktor Žičare Marco Cus kazao je da je kompletan posao završen nakon teških, napornih i efikasnih radova.

“Velika je radost da danas svi stojimo ovdje. Ovo je projekat na koji svi treba da budemo ponosni.  Projekat je značajan ne samo za Crnu Goru već za cijeli region”, rekao Cus.

Žičara je izgrađena za nešto više od godinu, a vožnja u jednom smjeru za odrasle košta 13 eura, dok je cijena povratne karte 23 eura.

Dječije karte su nešto jeftinije pa koštaju u jednom smjeru sedam eura, a povratna je 12 eura, dok je za djecu mlađu od dvije godine vožnja besplatna.

“Ako nam vremenski uskovi dozvole žičara će raditi kad god može. Cilj nam je da tokom sezone žičara radi što duže kao I da funkcioniše  po najvećim standatdima u Evropi”, kazao je Cus.

Trasa žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji Opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1,35 hiljada metara nadmorske visine. Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1,2 hiljade putnika po satu, dok je vrijeme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije