21 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoreno rekonstruisano pedijatrijsko odjeljenje Doma zdravlja Tivat

Otvoreno rekonstruisano pedijatrijsko odjeljenje Doma zdravlja Tivat

Rekonstruisano odjeljenje pedijatrije Doma zdravlja Tivat otvoreno je danas nakon opsežnih građevinskih radova, preuređenja enterijera i zamjene mobilijara za šta je kompanija Luštica Development AD obezbijedila preko 60 hiljada eura.

Svečanim presijecanjem vrpce odjeljenje su simbolično otvorili predsjednik Vlade Crne Gore, dr Dritan Abazović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, direktorica Doma zdravlja Tivat dr Danica Stevović i Marko Vukašević, rukovodilac sektora za odnose sa Vladom i lokalnom zajednicom u kompaniji Luštica Development.

Otvoreno rekonstruisano pedijatrijsko odjeljenje Doma zdravlja Tivat

Predsjednik Vlade, dr Dritan Abazović , kazao je da je današnja donacija domu zdravlja Tivat primjer društveno odgovornog poslovanja velike kompanije kakva je  Luštica Development.

Vlada Crne Gore je zahvalna što su odlučili da podrže Dom zdravlja Tivat. Izražavam posebnu zahvalnost zdravstvenim radnicima, naročito onima koji na jugu servisiraju mnogo veći broj građana tokom ljetnje turističke sezone i koji se odvija bez ikakvih problema. Ovo je prvi put da su ministar zdravlja i premijer ovdje što simbolički šalje poruku da i na malim i na velikim projektima treba da budemo zajedno. Nekad mali korak znači nešto veliko za zajednicu. U to ime, želim da se uvijek gledamo lijepim povodim, kazao je Abazović.

Rekonstrukcija DZ Tivat

Uz izraze zahvalnosti za vrijednu donaciju, ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić, kazao je da će država učiniti sve da se tivatski dom zdravlja u potpunosti rekonstruiše, kako bi i ostali segmenti ove zdravstvene ustanove imali savremen izgled  a pacijenti adekvatan tretman i uslove za liječenje.

Primjer  rekonstrukcije ovog dječjeg odjeljenja, kao i donacije za porodilište u Bijelom Polju pokazuju da sistem nije sam i da humani pojedinci i kompanije itekako razumiju važnost ulaganja i pomoći zdravstvu kao okosnici i važnom pokazatelju razvijenosti jednog društva,  poručio je ministar i najavio nabavku novog RTG aparata vrijednog 80 000 eura, ali i kadrovsko jačanje, kako doma zdravlja u Tivtu tako i cjelokupnog zdravstvenog sistema.

Otvoreno rekonstruisano pedijatrijsko odjeljenje Doma zdravlja Tivat

„Samo za prethodne dvije godine raspisano je  i odobreno oko 250 specijalizacija i užih supspecijalizacija  za naše ljekare koji će u budućnosti činiti stabilan stub  zdravstvenog sistema. Tako će i dom zdravlja u Tivtu, ove godine dobiti oftalmologa, a u narednom periodu i ljekara interne i porodične medicine, kao i specijalistu radiologije. Uz tim koji već radi u ovoj ustanovi, tivatski dom zdravlja nastaviće da nosi status respektabilne zdravstvene ustanove za ovo područje”, poručio je Šćekić.

Otvoreno rekonstruisano pedijatrijsko odjeljenje Doma zdravlja Tivat

Rekonstrukcija pedijatrijskog odjeljenja je jedan od najvećih i najodgovornijih projekata podrške lokalnoj zajednici koji će kompanija realizovati u ovoj godini. Iako se nadamo da će što manje mališana imati potrebu da koristi ovaj prostor, ostajemo uvjereni da se kvalitet rada ove zdravstvene ustanove značajno unapređuje i poboljšava obezbjeđivanjem ovakve podrške sa naše strane, rekao je Marko Vukašević iz Luštice Development.

Direktorica Doma zdravlja, dr Danica Stevović, ocijenila je kako donacija Luštice Bay značajno unapređuje infrastrukturu odjeljenja pedijatrije, uslove rada i kvalitet servisa najmlađim sugrađanima.

Otvoreno rekonstruisano pedijatrijsko odjeljenje Doma zdravlja Tivat

Dječje odjeljenje koje danas otvaramo, površine je 190 kvadratnih metara i u potpunosti je rekonstruisano i adaptirano, od grubih građevinskih radova, kompletne zamjene instalacija, do krajnjih finih molerskih i stolarskih poslova. Ubuduće će dva pedijatrijska tima koja ordiniraju u Domu zdravlja Tivat i dnevno obave prosječno oko 40, a mjesečno oko 1200 pregleda, raditi u značajno kvalitetnijim uslovima, a naši najmlađi pacijetni boraviti u prelijepo uređenom prostoru i ambijentu, kazala je Stevović.

Kompanija Luštica Bay, donirala je 2015. godine sanitetsko vozilo Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Tivtu, a dvije godine kasnije  vozilo za potrebe ambulante u Radovićima.

Nedavno je formirana i Služba za hitne intervencije u okviru koje funkcioniše i ambulanta sa tri doktora i tri medicinska tehničara a usluge su dostupne svim stanovnicima područja.

Najčitanije