11 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Kotor se predstavila na originalan način na tradicionalnoj manifestaciji “Rimska noć u Naroni“

TO Kotor u Naroni

Na poziv Turističke zajednice Metkovića i Arheološkog muzeja “Narona”, TO Kotor bila je gost na njihovoj 13. Rimskoj noći u Naroni koju su održali u petak, 28. jula.

Predstavnice TO Kotor su se predstavile na originalan način, u rimskim odorama, u kojima su se prestavile i nedavno održanoj Rimskoj noći u Risnu.

Saradnja TO Kotor sa ovim muzejom traje još od 2018. godine, a ogledala se u organizovanju raznih izložbi te prezentaciji kulturnog nasleđa iz antičkog perioda oba grada, zatim prezentaciji manifestacija i događaja kojima se pomenuto razdoblje simbolično oživljava, kazali su iz TO Kotor.

Rimska noć u Naroni

Rimska noć u Naroni zamišljen je kao jednodnevni antički festival na kojem se nastoji dočarati duh Narone i život starih Rimljana, a tema su bila Zviježđa.

U sklopu programa održane su radionice i igraonice za djecu, prezentacija antičkih zanata, degustacija rimskih delicija te izrada frizura rimskoga doba. Dioklecijanova legija je pokazala je vojne vještine, a posjetitelji su mogli vidjeti i atraktivan muzičko scenski nastup s vatrom skupine Mad sun rises by Vodorige. Staklopuhačica Antonija Gospić iz Muzeja antičkog stakla pokazala je umijeće stvaranja staklenih perli…

Rimska noć u Naroni
Dogovorena je i buduća saradnja, te su razmijenjena iskustva na unaprijedjivanju kako Rimske noći tako i ostalih načina povezivanja gradova Vida i Kotora.

Najčitanije