7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ozbiljni rezovi: Wizzair i Ryanair ukinuli linije od Podgorice do Rima, Beča, Barselone, Zagreba

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com

Zaključno sa današnjom danom, niskobudžetna avio kampanija Wizz Air ukida liniju od Podgorice do Rima, ukinuta je do Beča, a od sjutra i do Londona, dok Ryanair ukida avio linije iz crnogorskog glavnog grada do Barselone, Zagreba, Mančestera i Brisela.

Na sajtu Wizz Air-a stoji da će letovi iz Podgorice do Beča biti obnovljeni ponovo u aprilu sljedeće godine. Kada je riječ o liniji do Rima, prema sadašnjim podacima sa sajta kompanije, Wizz Air liniju do Rima neće obnavljati. Kada je riječ o liniji Wizz Air do Londona, prekida se sjutra i tako će biti do aprila 2024. pod uslovom da tada bude linija obnovljena.

Kada je riječ o letovima Ryanira prema Barseloni, linija je ukinuta, bez najave da će se nastaviti. Ukinuta je i linija do Zagreba, sa najavom da će biti obnovljena u sezoni, tačnije od aprila sljedeće godine.

Ista situacija je i sa linijom od Podgorice do Mančestera, koja je ukinuta sa najavom obnavljanja sledeće godine od aprila do oktobra. Od 5. novembra Ryanair ukida liniju do Brisela, sa najavom, kako to stoji na sajtu, da će biti obnovljena u sezoni april – oktobar.

Crnogorski građani na ovaj način ostaju u najboljem slučaju do aprila sljedeće godine bez mogućnosti da do neke od pomenutih evropskih destinacija lete povoljno. Gradovi do kojih se ukidaju avio linije su evropske metropole i koje posjećuju turisti iz cijelog svijeta.

Nije samo to problem, već i avio dostupnost Crne Gore, a ove kompanije su konekcijama do Podgorice omogućavale laku konekciju za brojne turiste koji dolaze da posjete našu državu.

Treba istaći da kompanija Wizz Air iz Tirane do Rima leti čak dva puta dnevno, a iz Podgorice je liniju ukinula. Wizz Air iz Tirane sa planiranim otvaranjem novih konekcija letjeće ka 57 destinacija.

Takođe, kompanija Ryanair, iz Tirane od novembra otvara linije ka 17 gradova.

Dobra vijest u ovom moru negativnih je ta što je nacionalna avio kompanija Air Montenegro najavila otvaranje linije od Podgorice do Rima od sredine decembra, po cijeni povratne karte od 89 eura.

Za ostale destinacije, svi koji žele da putuju će, kako stvari sada stoje, biti primorani da idu do Tirane kako bi povoljno putovali do željenih destinacija. Osim što sve ovo otežava putovanje i udaljava crnogorske građane od evropskih metropola i putovanja, otežava i brojnim turistima koji žele lako i brzo stići do Crne Gore.

Bez povoljnih avio karata građanima se zatvara “prozor u svijet”, i ostaju uskraćeni za neprocjenjiva iskustva koja mogu pružiti samo putovanja i upoznavanje novih i drugačijih tradicija i kultura.

Najčitanije