16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Papaladom ala maka” zvanično završena manifestacija “Od Božića do Božića”

“Papaladom ala maka” sinoć je na Tgu od oružja u Kotoru zvanično završena šesta po redu manifestacija „Od Božića do Božića“.

Organizatori, NVO „Karampana“ priredili su gastronomsku feštu, na kojoj je hrana bila ala maka, kako ime kaže, džabe, a posjetioci su imali priliku probati gastro specijalitete bivših republika ex YU, kao i delicije Bokeške kužine.

Kotorske domaćice spremile su brojne delicije, kuvane domaće kobasice, sarme od raštana, crnog rižota, pršuta, sira, pečene prasetine, pasulja, podvarka, zelja, pita i tulumba, limunade, dakle, svega po čemu je prostor bivše države bio prepoznatljiv u gastronomskom smislu.

Kuvano vino, pivo i sokovi su naplaćivani a prikupljena sredstva biće donirana za kupovinu instrumenata Gradskoj muzici Kotor.

Za dobar muzički ugođaj pobrinuo se“Goodbye Windows”.

„Ovo večeras je dvanaesti događaj koji smo organizovali u sklopu manifestacije „Od Božića do Božića“, zadovoljni jako, ali pomalo i umorni. Manifestacija se još ne završava, jer smo odlučili prirediti još jednu tombolu u petak 11. januara ispred gradske kafane Dojmi u 11 sati, kako bi prikupili još novca za kupovinu instrumenata Gradskoj muzici Kotor, ono što je i bio humanitarni cilj ovogodišnje manifestacije. Nakon tombole objaviti ćemo koliko smo ukupno prikupili sredstava, za sada mogu kazati da će biti za kupovinu najmanje dva instrumenta, koji nisu baš jeftini“ – kazala je za naš portal Tina Bjelobrković ispred organizatora NVO „Karampane“.

Najčitanije