15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Park prirode “Vrmac” – javna rasprava produžena do 11. novembra

Vrmac – foto S.L

Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine Opštine Kotor obavještava javnost i vlasnike nepokretnosti na području budućeg zaštićenog područja – Park prirode “Vrmac” da se javna rasprava produžava do 11. novembra 2022.godine.

Vrmca je brodo, ali istovremeno i poluostrvo u srcu Boke koje Kotorski, dijeli od Tivatskog zaliva. Svojim izvanrednim geografskim i prirodnjačkim karakteristikama, te do sada prilično dobro očuvanom prirodom, Vrmac sa svojih 31,5 kilometara kvadratnih površine, omiljeno je izletište Bokelja i idealan je prostor za rekreaciju, razvoj specifičnih vrsta turističke ponude povezanih za zaštitom prirode i očuvanjem kulturnog nasljeđa, ali i izvanredna „zelena oaza“ nadomak predimenzioniraniom gradnjom već dobrano devastiranih obala ovog dijela zaliva Boke. Administrativno, Vrmac je podijeljen između opština Kotor i Tivat i u tome trenutno leži glavni razlog zašto ovaj biser prirode još uvijek nije adekvatno zaštićen, uprkos dobroj volji najvećeg dijela javnosti.

Vrmac staze – Vjeverice

Za vrijeme trajanja javne rasprave uvid u Nacrt Odluke i Nacrt Studije je moguće izvršiti:
putem web-portala Opštine Kotor – www.kotor.me u štampanoj formi u prostorijama Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine, svakog radnog dana u vremenu od 08:00 do 11 sati.

Pozivamo vas da uzmete učešće u predmetnoj javnoj raspravi, date svoje primjedbe, predloge, mišljenja i sugestije, koji se dostavljaju u pisanoj formi:

-putem pošte na adresu Opština Kotor, Stari grad 317 – Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine
-direktno na šalteru Građanskog biroa Opštine Kotor,
– na e-mail: marina.krivokapic@kotor.me

Dodatna objašnjenja i informacije u vezi javne rasprave mogu se dobiti na tel. 032/322-321 – Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine.

Najčitanije