24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Parking servis Tivat ostvario dobit od preko 150.000 eura, gradu potrebni novi parking prostori

Parking Tivat

SO Tivat na juče održanoj sjednici usvojila je Izvještaj o radu Parking servisa za 2022. gdje su pohvalili do sada najveću dobit od preko 152 hiljade eura sa kojom je to preduzeće završio prošlu poslovnu godinu.

Odbornici su kritikovali nedovoljna ulaganja te firme u sanaciju postojećih i gradnju novih parking prostora u gradu.

Odbornicu Tivatske akcije, Sanju Vuković, zanimalo je zašto prošle godine nije realizovana planirana investicija u vezi postavljanja automatske rampe sa parkomatom. I zašto je neophodno istraživanje tržišta s obzirom da je parkiralište u Arsenalskoj ulici uvijek puno, a grad nema dovoljno parking prostora, pogotovo tokom turističke sezone.

Direktorica Parkinga servisa, Snežana Vukosavović-Novosel, je objasnila da je prethodni Odbor direktora zahtijevao istraživanje isplativosti te investicije. Istraživanje je obavljeno, a sada se radi na pripremi tenderske dokumentacije kako bi se postiglo najbolje rješenje, s obzirom da ovo parkiralište nije samo za automobile, već ima i četiri mjesta za autobuse. Očekuje se da će se ovaj plan brzo sprovesti u djelo, kazala je ona.

Odbornicu Dubravku Nikčević (DPS) je zanimalo zašto nije do kraja realizovana Odluka o primopredaji u okviru fuzije Parking servisa i Autobuske stanice. Formirana je komisija s predstavnicima oba preduzeća i opštine, tako da direktor Autobuske stanice ne može kočiti taj proces primopredaje. Skupština treba da usvoji jedan od dva predložena modela: dobrovoljnu likvidaciju ili spajanje i pripajanje.

Najčitanije