22.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Parkirališta u Perastu zakupila privatna kompanija

Perast parking – foto Boka News

Parking prostorima sa obje strane ulaza u Perast više neće upravljati kotorsko Komunalno preduzeće.

Iz Morskog dobra kazali su nam da je dva javna prarkirališta zakupila kompanija iz Perasta, pri čemu ističu da će režim korišćenja parkirališta ostati u javnoj funkciji kao i što je to bilo i do sada.

Naime, radi implementacije Programa privremenih objekata za zonu morskog dobra od 2019-2023. godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je 14. juna 2019. Javni poziv za davanje u zakup četiri lokacije u funkciji privremenih parkirališta u Perastu.

Prema uslovima pravo učešća na javnom nadmetanju (aukciji) za korišćenje za perod 2019 – 2023. godine imali su vlasnici/zakupci hotela sa najmanje 4 ili 5 zvjezdica, minimum kapaciteta 50 soba.

„Komunalno preduzeće Kotor koje je prethodne dvije godine upravljalo ovim parking prostorima, ali bez ugovora sa Morskim dobrom, znači bez pravnog osnova, za učestvovanje na ovogodišnjem tenderu, nije uspjelo da obezbijedi dokumentaciju, potrebne garancije, tako da se prosto desilo da se na javni poziv, poštujući zakon i proceduru javilo drugo pravno lice koje je ispunilo sve uslove i ono će u budućem perodu upravljati sa dva parking prostora na oba kraja Perasta“ – kazao je Predrag Jelušić direktor Morskog dobra.

Sa novim zakupcem očekujemo više reda i jasna pravila prlikom parkiranja u Perastu, obzirom da je to bio jedan od osnovnih problema sa kojim se susrećemo i na koji se već godinama žale turisti.

Najčitanije