20 C
Kotor

Slušaj online radio

Patricia Pobrić v.d.menadžerke Opštine Tivat

Opština Tivat / foto Boka News

Nova lokalna vast u Tivtu koju čine građanske liste Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i „Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat“ objavila je nova imenovanja u lokalnoj upravi.

Rješenjem gradonačelnika Željka Komnenovića (NP) za vršiteljku dužnosti menadžera Opštine Tivat imenovana je poznata NVO i građanska aktivistkinja, diplomirana menadžerka i rezervna oficirka Vojske SAD, Patricia Pobrić iz Kotora. Pobrić je široj javnosti poznata i kao prvi „zviždač“ u Crnoj Gori koji je zbog svog istupa i prijavljivanja nadležnima, kako se kasnije na sudu ispostavilo, kriminalnih radnji funkcionera SD-a u aferi „Ramada“, zbog toga ostala i bez posla u firmi koja gazduje tim luksuznim podgoričkim hotelom.  Pobrić kao v.d., dužnost menadžerke Opštine Tivat obavlja već skoro mjesec dana.

Komnenović i Pobrić – foto arhiv Opštine Tivat

Funkcija menadžera Opštine Tivat inače, nije bila popunjena duže od godinu ipo, nakon što je za vrijeme bivše DPS-SD-HGI uprave grada, Marko Petričević (DPS) koji ju je obavljao od decembra 2018., u septembru 2019. imenovan za v.d. sekretara Sekretarijata za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj Opštine Tivat. Na tu funkciju Petričević koji je prethodno radni odnos u Opštini Tivat na određeno vrijeme, mjestu savjetnika gradonačelnika za investicije zasnovao sa zvaničnim strulnim zvanjem diplomiranog veterinara, stupio je decembra 2018. sa u međuvremenu stečenom novom diplomom master inženjer menadžmenta.

Umjesto Zorana Barbića (DPS) kojeg je razriješio te dužnosti prošle sedmice, gradonačelnik Komnenović u petak je za novog komandira Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat imenovao  magistra zaštite od požara Milorada Giljaču (NP).

Izvor:S.L.

Najčitanije