12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Peljar poginuo u padu s Princess kruzera

Kruzer Majestic Princess u Kotoru

Japanska obalna straža provodi istragu tragične smrti peljara, koji je prošle sedmice stradao u padu s pilotskih ljestava na kruzeru u luci Nagasaki.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima 5. maja. Iz još neutvrđenih razloga, nesretni peljar pao je u more prilikom penjanja na brod za krstarenje Diamond Princess pred lukom Nagasaki, prenosi The Maritime Executive.

Posada kruzera Diamond Princess porinula je brodicu za spašavanje i pokrenula potragu za pilotom. Nosio je prsluk za spašavanje te je ubrzo izvučen iz vode, no u nesvjesnom stanju. Dva sata kasnije proglašen je mrtvim. Japanski mediji pišu da je riječ o 69-godišnjem peljaru s 15 godina iskustva.

Vremenski uvjeti bili su dobri u vrijeme nesreće, a japanska obalna straža provodi istragu pod sumnjom da je kretanje peljarske brodice prouzročilo pad pilota u more.

Penjanje s peljarske brodice uz bok broda u pokretu je rizično, a nesreće s boškainama (peljarskim ljestvama) nažalost nisu neuobičajene. Svake godine događaju se nesreće, često sa smrtonosnim posljedicama, unatoč SOLAS-u i drugim sigurnosnim regulacijama. Mnogi peljari kažu da se ta pravila ne poštuju uvijek.

Najčitanije