15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Perović zakazala sjednicu SO Kotor za 14. jun

Kotor danas foto Boka News

Predsjednica SO Kotor Dragica Perović (DSS) danas je u skladu sa imperativnim odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, a na osnovu podnijetog zahtjeva – inicijative od strane novoformirane skupštinske većine za sazivanje sjednice SO Kotor, zakazala 20  sjednicu, sa predloženim dnevnim redom – izbor Predsjednika Opštine Kotor za 14. jun 2019. godine, u 18 sati u palati Bizanti.

Predsjednica Perović je poručila da podnijeti zahtjev – inicijativa,  kao i prethodna inicijativa za razrješenje predsjednika Vladimira Jokića, nisu podnijeti u skladu sa zakonom,  što je čini apsolutno manjkavom i neurednom, te da je zahtjev danas na vrijeme i u roku isprocesuirala,

„Ovim činom stavljam tačku na sve medijske pritiske i špekulacije ostrašćenih DPS kadrova – javnih pretendenata na najviše funkcije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Ovo zato, jer sam duboko posvećena zakonitom radu uprave koju smo formirali 2017. godine. A posebno radu lokalnog parlamenta koji je, kao zakonodavni organ, najpozvaniji da sprovodi i primjenjuje zakon, naravno nakon sprovedenih izbora, a ne nakon volšebne prekompozicije vlasti?!

Međutim, kako sada u skladu sa onom narodnom „napad je najbolja odbrana“, istaknuti, afirmisani i perspektivni DPS kadrovi Aprcović, Avramović i Suđić, pilatovski peru ruke od činjenice da su upravo oni direktni krivci za trenutno stanje u Opštini Kotor, javnosti dugujem najjasnije pojašnjenje”, poručila je Perović.

Dragica Perović

“Upravo oni su ti koji su, većinskim zasijedanjem tzv. skupštine od 24 aprila,  sa svojim SDP pomagačima, a našim dojučerašnjim koalicionim partnerima,  prouzrokovali „vanredno stanje“ u Opštini Kotor!

Građani Kotora, a i šire, treba da znaju da se zaposlenima kasni samo sa  jednom platom i to za april mjesec?! Oni su  vas i vaše porodice ostavili bez plate! Oni su ti koji na tom i takvom zasijedanju, nakon što su smijenili Vladimira Jokića, nijesu predložili i izabrali neko lice, koje će obavljati funkciju predsjednika do izbora novog predsjednika. Oni su ti, koji su sve to  svjesno i uračunljivo uradili samo i sa jedinim ciljem da se sada, nakon mjesec dana,  mogu pojaviti kao spasioci, i to baš  u vrijeme kada Upravni sud i nadležno Ministarstvo za javnu upravu trebaju da donesu odluke i daju instrukcije da se rad Opštine Kotor uvede u legale tokove.

Oni su ti, koji pravno nasilje uvode kao novi manir i model rada na crnogorskoj političkoj i pravnoj sceni. Oni su ti, koji su za rad pokrića skupštinske brljotine samo jedan dan nakon 24 aprila – već 25 aprila, u Skupštini CG, predložili tzv. kotorski Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi. Ovo zato, jer im je bolje da otvore svaku drugu, pa i Pandorinu kutiju, samo ne glasačku.  Itd, itd, itd …!

I na kraju, toj novoj skupštinskoj većini želim da poručim  – kako su počeli neka i  nastave da rade, a najbolji sud o njima i nama je vrijeme. Vrijeme je majstorsko rešeto, uz kratku poruku da nakon svega i dalje imam miran san, jer su mi i obraz i ruke čisti“ – kaže se u saopštenju Predsjednica SO Kotor Dragice Perović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije