4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pet novih slučajeva koronavirusa – jedan iz Tivta

COVID 19 – Crna Gora – foto Boka News

Od jutrošnjeg presjeka pa do 21 sat laboratorije Instituta za javno zdravlje su završile analizu 128 uzorka među kojima je otkriveno pet novih slučajeva infekcije novim koronavirusom, saopšteno je iz Instituta.

Četiri novooboljela su iz Podgorice i jedan iz Tivta. Četiri osobe su iz kontakata, dok se kod jednog iz Podgorice utvrđuje izvor obolijevanja.

U Crnoj Gori su do sada od Kovida-19 oboljele 272 osobe.

TIVAT – Što se tiče trećeg slučaja koronavirusa u Tivtu, u pitanju je osoba koja je stigla iz inostranstva i smještena odmah u karantin. Nema opasnosti da je po ovom osnovu u Tivtu iko mogao da bude zaražen.

Osoba iz Tivta je u Crnu Goru doputovala iz inostranstva, smještena je odmah u karantin, gdje je dva puta testirana, pri čemu je drugi put rezultat bio pozitivan.

“Po ovom slučaju u Tivtu neće biti sprovedeno uzorkovanje i testiranje jer ovo lice nije imalo fizičkih kontakata ni sa jednom osobom u Tivtu, budući da je, po dolasku avionom, odmah smješteno u karantin”, saopštio je predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac.

Druge dvije oboljele osobe iz Tivta su stabilnog zdravstvenog stanja, jedna je na liječenju u Opštoj bolnici u Baru a druga je na kućnom liječenju i u stalnom kontaktu sa ljekarima.

Slučajevi po opštinama su:

Podgorica: 145
Tuzi: 36
Nikšić: 31
Bar: 21
Ulcinj: 10
Andrijevica: 7
Bijelo Polje: 6
Herceg Novi: 6
Budva: 4
Danilovgrad: 3
Tivat: 3

Najčitanije