16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Petar Tešanović odbranio pet peteraca i “ajkule“ približio Parizu

Petar Tešanović – Foto: arhiv wpolo.me

Crnogorska vaterpolo reprezentacija savladala SAD 16:15 nakon peteraca i stigla do dva kapitalna boda na startu SP



Crnogorska vaterpolo reprezentacija slavi golmana Petra Tešanovića. Kapiten “ajkula“ je na premijeri Svjetskog šampionata u regularnom dijelu meča odbranio dva, a u penal ruletu, nakon 11:11, čak tri peterca reprezentativcima Sjedinjenih Američkih Država za pobjedu od 16:15 i dva velika boda u Dohi.

,,Ajkule“ su napravile ogroman korak ka četvrtfinalu, iako je tek počeo Mundijal, potrebna im je za dva dana pobjeda nad Srbijom, koja se danas tri četvrtine mučila u trijumfu protiv Japana, kako bi najvjerovatnije izborili vizu za Olimpijske igre. Pariz definitivno nije daleko, a igrom u dijelu sa igračem više (7-6) i sa igračem manje (8-2) selektor Vladimir Gojković može biti najzadovoljniji.

Mogao je naš tim do tri boda, kada je na 2.23 do kraja meča Aleksa Ukropina pogodio za 11:10, ali danas najraspoloženiji Bouven nije dozvolio našem timu da se u regularnm dijelu utakmice raduje. Amerikanac je na minut i sekund do kraja izjednačio, a u narednom napadu naš tim nije se najbolje snašao, pa je propuštena šansa da se ponovo dođe do kapitalnog gola prednosti. Amerikanci su imali posljednji napad, ali je naša odbrana bila na visini zadatka. U penal ruletu nije sve počelo najbolje za ,,ajkule“. Ukropina je pogodio prečku, ali je Tešanović u prvoj seriji nadmudrio Bouvena i to drugi put na utakmici. Protivnik je u trećoj seriji, nakon što je Miroslav Perković pogodio prečku, ponovo bio bliži bodovima, ali je najmlađem članu SAD-a Redu Dodu naš golman odbranio šut. U posljednjoj seriji Draško Brguljan je bio precizan, kao i centar Halok, a na početku novog kruga Ukropina je ispravio grešku sa starta za 15:14. Dio je siguran i Bouven, a nakon gola Stefana Vidovića za 16:15, Tešanović je pročitao šut Irvinga i donio ,,ajkulama“ velika dva boda…

/A.Marković/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije