24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Petković: Ojačati saradnju Tivta i Trogira

Posjeta Trogiru

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat dr Andrija Petković (Bokeški Forum) boravi u Trogiru na poziv rukovodstva ovog grada sa kojim je Tivat 2011.godine potpisao Sporazum o partnerstvu i saradnji.

Kako je danas saopšteno iz Opštine Tivat, u sklopu posjete upriličen je sastanak Petkovića sa gradonačelnikom Trogira Antom Bilićem, predsjednikom Gradskog Vijeća Tonijem Zulimom i direktorom tamošnje Turističke zajednice Marinom Pivetom. Sastanku je prisustvovala i sekretarka SO Tivat Ivana Aranđus.

“Najsrdačnije zahvaljujem na upućenom pozivu, koji pokazuje želju i Trogira i Tivta da što tješnje sarađuju. Puno je toga što Boku i Dalmaciju povezuje, baš kao i naša dva grada. Prije svega turizam, jer je nesumljivo da od njega najviše očekujemo i biće nam korisna vaša iskustva i implementacija propisa EU u ovoj oblasti. Ono  čemu takođe treba da se posvetimo u narednom periodu jeste kvalitetna kulturna saradnja. Za početak bili bi počastvovani da jedna od trogirskih klapa po kojima je ovaj grad poznat održi koncert u Tivtu, a zatim i da naši muzički umjetnici ovdje pokažu šta znaju” – rekao je između ostalog, dr Andrija Petković.

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić zahvalio se gostima iz Tivta na dolasku.

“Apsolutno sam saglasan da saradnja između Tivta i Trogira mora da postoji i da su ovakvi susreti izvanredna prilika da razmjenimo iskustva. Mislim da obostrano imamo jedni drugima šta da ponudimo. Zbog toga je i organizovan ovaj, da ga tako nazovem širi susret, na kojem ste imali prilike da se upoznate i sa turističkom ponudom našeg grada, ali i sa našim kulturnim naslijeđem na koje smo jako ponosni.”- naveo je Bilić dodajući da će se svi modaliteti saradnje dvaju gradova precizirati tokom njegove skore uzvratne posjete Tivtu i Boki Kotorskoj.

Najčitanije