9 C
Kotor

Slušaj online radio

Peto izdanje manifestacije “Noć mode u Grabovcu 2023.”

Sinoć je u Domu starih Grabovac u Risnu održano peto, sada već tradicionalno, izdanje manifestacije ,,Noć mode u Grabovcu 2023.” u okviru koje se u ulozi modela pojavljuju korisnici doma.

Manifestacija se organizuje na inicijativu Nataše Milosavljević- Šćepanović, bivše Miss Crne Gore i vlasnice agencije AR Scouting a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, Opštine Kotor kao i drugih sponzora.

“Cilj događaja je da se skrene pažnja na osobe u poznim godinama i njihove potrebe, unapređivanje kvaliteta njihovog života i pružanje trenutaka uvažavanja, zabave i druženja” kazala je Milosavljević- Šćepanović

20 korisnika doma uzelo je učešće na manifestaciji, 8 muškaraca i 12 korisnica koji su nosili modele modnih kreatorki Marine Banović i Ane Kovačević.

„Ovo je posebno iskustvo za mene, znala sam da će biti ovako emotivno. Uradili smo kreacije za period jesen – zima i vodili računa da budu upotrebne kombinacije ne samo estetske jer komadi odeće ostaju korisnicima koji su ih nosili“, kazala je Banović.

Direktor Doma starih Srđan Dragomanović istakao je da su osmjesi na licima korisnika dokaz da je ova manifestacija možda njima i najomiljenija.

“Svake godine se trudimo da napredujemo i da ova manifestacija bude sve bolja. Sve naravno radimo zbog naših korisnika i jedan veliki trud i rad svih u Domu kako bi im boravak ovdje učinili ugodnijim”, kaže Dragomanović.

Noć mode u Grabovcu 2023.

Menadžerka sistema kvaliteta  u Domu starih Grabovac, mr Anđela Rašković, istakla je da je primarni cilj ove manifestacije, razbijanje predrasuda o ustanovama koje se bave zbrinjavanjem odraslih i starih lica.

U  Grabovcu se redovno organizuju razne manifestacije a naredna je  obilježavanje 29. novembra- Dana SFRJ, a zatim i prigodan doček Nove godine. U Domu se realizuju brojne su radionice – likovna, muzička, novinarska, folklorna, a u pripremi je po prvi put i sportska sekcija, uz podršku renomiranih fitnes trenera.

Sve odjevne kombinacije koje su korisnici nosili na reviji dobili su na poklon. Muzički gost manifestacije bila je Nina Žižić.

Najčitanije