23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Produžen rok za prijave za instruktore i popisivače u Popisu stanovništva Crne Gore

SO Kotor – Ulaz u Skupštinu, palata Bizanti – foto Boka News

Za Kotor prijave slati poštom ili donijeti lično u skupštinske prostorije palate Bizanti do 9. oktobra



Rok za prijave na Javni oglas za ugovorno angažovanje instruktora i popisivača za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova koji će se održati od 1. – 15. novembra produžen je do 9. oktobra, saopštili su iz popisne  komisije  pri Skupštini  Opštine Kotor. Zainteresovani mogu da se prijave najkasnije do navedenog datuma, a svu potrebnu dokumentaciju, spakovanu u zatvorenoj koverti sa naznačenim imenom i adresom potrebno je da predaju svakog radnog dana lično Snežani Barbi, sekretarki Skupštine, ili da je pošalju poštom, na adresu popisne komisije.

-Prijavu za učesnike/ce u popisu kandidati/kinje mogu preuzeti u prostorijama popisne komisije, Skupština opštine Kotor- Palata Bizanti, Stari grad 327, 85330 Kotor,  Opština Kotor zaključno sa 9. oktobrom 2023. godine od 8 do 15 časova; ili je preuzeti sa sajta Uprave za statistiku: www.monstat.org.

Na koverti je potrebno ispisati naziv mjesta za koje se aplicira (instruktor/ka ili popisivač/ica) i adresa popisne komisije:  Skupština opštine Kotor- Palata Bizanti,  Stari grad 327, 85330 Kotor, stoji u javnom pozivu.

Za potrebe popisa predviđeno je 16 instruktora i još dvoje u rezervi, pri čemu moraju biti punoljetni državljani Crne Gore i da imaju dokaz o VI, VII1, VII2 i VIII nivou obrazovanja.

Za popisivače je predviđeno 147 osoba, i još sedmoro u rezervi, pritom, pored  punoljetstva i državljanstva, moraju biti kvalifikovani za IV, V, VI, VII1, VII2 i VIII nivo obrazovanja.

Poseban uslov za oba angažmana je da kandidat/kinja upotrebljava jezik kojim se govori na području koje se popisuje.

Kandidat/kinja se može prijaviti ili za instruktora/ku ili za popisivača/icu.

Svi kandidati su dužni da potpišu izjavu (data u Prijavi za učesnike/ce u popisu) da će za vrijeme održavanja instruktaže (23 – 25. oktobar 2023. godine i 28 – 29. oktobar 2023. godine) i sprovođenja popisa (1 – 15. novembra 2023. godine) biti dostupni za popisne aktivnosti.

Spisak kandidata/kinja za instruktore/ke biće objavljen dana 11. oktobra 2023. godine, a spisak kandidata/kinja za popisivače/ice 16. oktobra 2023. godine u kancelariji popisne komisije.

Za dodatne informacije kontakt osoba je: Snežana Barba, telefon: 069-975-775.

Produžetak roka važi i za sve ostale jedinice lokalne samouprave.

/M.D.P./

Najčitanije