17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Petrovačka lignjada 30. septembara

v

Nova manifestacija u Petrovcu “Lignjada” koju su osmislili mještani, a podržali Turistička organizacija Budve i Opština Budva, odlaže se zbog najavljenih vremenskih neprilika, pa će umjesto 23. biti održana 30. septembra.

PR menadžerka manifestacije Ksenija Šoljaga je najavila program koji se sastoji iz takmičarskog, gastronomskog i muzičko zabavnog segmenta.

Ideja da se prvi put u Petrovcu organizuje jedna ovakva manifestacija, kako objašnjava Šoljaga, potekla od Savjeta MZ Petrovac.

“Tačnije od našeg potpredsjednika Duška Gregovića i razmišljajući šta ta manifestacija može da donese Petrovcu u skaldu sa time mi smo je i podržali. U TOB-u su takođe prepoznali potencijal te ideje i naravno uključili se kao sponzori zajedno sa Opštinom Budva”, kazala je Šoljaga gostujući u jutarnjem programu TV Budva.

Manifestacije je sastavljena iz tri segmenta: takmičarskog, kulinarskog i muzičko zabavnog dijela.

“Što se tiče takmičarskog dijela tu imamo oko 30 prijavljenih ekipa kojima ovom prilikom zahvaljujemo i molimo ih za još malo strpljenja jer vremenske prilike nam nisu naklonjene, na šta nismo mogli da utičemo. Oni će startovati svi zajedno u 16.30h, onaj koji bude najbolji će osvojiti vrijedne nagrade. Riječ je o vaučerima za ribomaterijal i u zaviosnosti od mjesta tako se i rangiraju vrijednosti tih vaučera. Prva nagrada je 300 eura, druga 150 i treča 50 eura. Oko 19:30h biće proglašenje pobjednika , ulov će se direktno vagati ispred bine, sve će biti javno i transparentno, onaj koji bude najbolji će i pobjediti, a na naše zadovoljstvo imaćemo čak i mlađe učesnike”, istakla je Šoljaga.

Gastronomski dio programa će obilježiti fritanje lignji u restoranima uz obalu, tačnije ispred tri restorana će biti posluženje i besplatna degustacija, posjetioci će moći da uživaju uz vino i pivo, najavila je.

“Kada je u pitanju muzički dio programa moramo pohvaliti Turističku organizaciju Budve i Opštinu Budva koji su sve finansirali i nisu žalili. Nažalost, zbog odlaganja datuma fešte neće nastupiti prvobitno najavljeni bendovi ali ćemo naći adekvatno rješenje. Uglavnom biće nastup Gradske muzike Budve koji će početi u 17h, a zjedno sa njima učestvovaće i učenici Osnovne škole “Mirko Srzentić” i Muzičke škole Budve područno odjeljenje Petrovac”, navela je.

Fešta se organizuje sa ciljem da postane tradicionalna.

“Paštrovići vole da istaknu da je lov na lignje nešto što je njihova tradicija i samim tim želimo da ova manifestacija brojem posjetilaca napravi jedan dobar temelj da preraste u nešto što je tradicionalno”, zaključila je Šoljaga.

/M.S./

Izvor:RTV Budva

Najčitanije