12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Pijaca domaćih prozivoda u Porto Montenegru

Pijaca domacih proizvoda
Pijaca domacih proizvoda

U cilju promovisanja crnogorske autohtone gastro tradicije inostranoj klijenteli, „Pijaca domaćih proizvoda“ u Porto Montenegru, druga po redu ovog ljeta, biće održana od petka 14. do nedjelje 16. avgusta, na glavnoj promenadi u naselju, na potezu od zgrade „Teuta“, oba dana u periodu od 17 do 22 sata.

„Svi posjetioci će uživati u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: sušenom kandiranom voću porodice Damjanović, specijalitetima „Olcinium Oil-a“ iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje, ali i specijalitete od maslina, medu pomiješanom sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom koje decenijama proizvodi porodica Martinović.U ponudi će se naći domaći kolači i slatkiši po tradicionalnoj recepturi Frutiere iz Tivta, a Dragica Mirjanić će predstaviti organsku hranu čiji su glavni sastojci drenjina, zova i bundeva.“- saopšteno je juče iz Porto Montenegra.

Porodica Borović iz sela Glisnica je sertifikovani proizvođač organskog kontinentalnog integralnog, ražanog i heljdinog brašna, pa će se i njeni proizvodi nači na pijaci domaćih proizvoda u Porto Montenegru.

Pijaca domacih proizvoda
Pijaca domacih proizvoda

Najčitanije