20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Plaketa i nagrada Opštine za Nemanju Mikulića, bronzanog na Svjetskom karate prvenstvu

Foto Opština Herceg Novi prijem za Mikulića

Opština Herceg Novi  upriličila je u petak prijem za mladog novskog karatistu Nemanju Mikulića, osvajača bronzane medalje na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Čileu. Predsjednik Opštine Stevan Katić je Mikuliću uručio plaketu i novčanu nagradu, kao čestitku za uspjeh i znak podrške lokalne uprave ovom perspektivnom sportisti.

„Rezultat koji si ostvario na Svjetskom prvenstvu je za ponos ne samo Herceg Novog, nego i cijele Crne Gore. Ja ti od srca čestitam i nadam se da ćeš u narednom periodu nastaviti predano da radiš, zajedno sa svojim klubom i trenerom koji ulažu velike napore kako bi karate sport u našem gradu i državi podigli na viši nivo. Tvoj i trud tvog kompletnog tima doprinijeli su da dođeš do ovog fantastičnog rezultata, koji će ti sigurno biti odskočna daska. Ja te vidim i kao novog olimpijskog šampiona“, poručio je predsjednik Katić.

Poručivši da je Nemanja pravi primjer kako se posvećenošću, radom i trudom postiže uspjeh svjetskog ranga, Katić mu se zahvalio što na najbolji način zastupa svoj grad,  promoviše borilačke sportove i predstavlja uzor brojnim mladim sportistima u Herceg Novom.

Foto Opština Herceg Novi prijem za Mikulića

Nemanja Mikulić se zahvalio na podršci svima koji su omogućili da ode u Čile na svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Kazao je da mu je to bio veliki izazov, a iza uspjeha stoji ogroman trud i cijelo ljeto napornih treninga.

„Ovo je podsticaj koji će mi dati volju i snagu da nastavim dalje“, istakao je Mikulić. Kako je dodao, predstoje mu važna takmičenja – državno prvenstvo za juniore, šampionat Balkana i prvenstvo Evrope.

Sastanku su prisustvovali Nemanjin trener i otac Slađan Mikulić i sekretar za društvene djelatnosti i sport, Darko Klasić.

Nemanja Mikulić, član Karate kluba „Bijela“ bronzu je osvojio u borbama do 57 kilograma, kao član reprezentacije Crne Gore. Nemanja je imao šest protivnika, a u meču za treće mjesto savladao je Francuza Zinedina Tadžera. Odlazak Mikulića na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu podržala je Opština Herceg Novi, obezbijedivši preko resornog Sekretarijata sredstva za putne troškove.

Najčitanije