15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Planira se Kuća mandarina u Opuzenu

Mandarina Foto: S. Hermann / F. Richter / Pixabay

Kao dio brendiranja poznate neretvanske voćke


Kao dio projekta brendiranja mandarina kao jednog od zaštitnih znakova neretvanskog kraja opuzenska gradska uprava u suradnji s Turističkog zajednicom Grada Opuzena planira i otvaranje Kuće mandarina. Bio bi to muzejski prostora u kojem bi bila prikazana tradicija uzgoja mandarina u prvom redu u opuzenskom kraju.

– Tu bi se također prezentirali različiti proizvodi na bazi mandarine, od marmelada, sokova, likera, pa do eteričnih ulja i krema. Neke od tih proizvoda moći će se, nadam se, kupiti i u planiranoj suvenirnici koja bi mogla biti i dijelom Kuće mandarina u Opuzenu. – kazala je direktorica TZ Grada Opuzena Magdalene Krvavac.

Prema njezinim riječima, u suradnji s opuzenskom gradskom upravom, posebnu posebnu pozornost usmjeravaju na brendiranje mandarine kako bi se voćka što uspješnije valorizirala i kroz turističku ponudu u prvom redu lokalnih OPG-ova.

Organiziran je projekt „Jesen u mistu” u okviru kojeg je bio i „Mandarina i wine market”, na kojem su se promovirali lokalni vinari i OPG-ovi sa svojim proizvodima vezanim u mandarine, a posebna je atrakcija bila krema za lice od mandarina. Projekt brandiranja mandarina nastavlja se i kroz niz drugih projekata, kako bi se stvorio što veći odaziv i više zainteresirane publike, odnosno kako bi što uspješnije zaživjeli postojeći planovi.

– Namjera nam je to brendiranje dignuti na višu razinu. Imamo nekoliko projekata, pa tako planiramo dodjeljivati nagrade za najbolje mandarine. U postupku je izrada idejnog projekta za nagradu, koja bi se dodjeljivala u zlatno, srebrenom i brončanoj verziji i bila bi naglašena u brošurama za cikloturizme, što je također jedno od budućih pravaca razvoja opuzenskog turizma. – pojasnila je direktorica TZ Grada Opuzena.

/Kate Šutalo Cvjetković/

Najčitanije