7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Kotor: Apel povodom nastalih oštećenja na skupocjenoj opremi – na udaru vandala i električne bicikle

Vandali u Kotoru

Ovim putem želimo da apelujemo na javnost povodom počinjenog vandalizma na području našeg grada, saopšteno je danas iz TO Kotor

Naime, pored postavljenih ukrasnih stubova javne rasvjete duž šetnice na bedemima, na meti vandala bio je i veći dio opreme nabavljene od strane Turističke organizacije opštine Kotor u okviru projekta “Nautica CBC”, a koja je instalirana na više lokacija na području opštine Kotora.

Pored vidnih fizičkih oštećenja na opremi, primijećeno je i nesavjesno korišćenje električnih bicikala. Napominjemo da su podaci o korisnicima bicikala kao i njihovim kretanjima dostupna kroz server putem kojeg se korisnici registruju prije korišćenja, te da će ubuduće takvo ponašanje biti sankcionisano.

Vandali u Kotoru

Napomene radi, sva oprema u vrijednosti od 130.000€ nabavljena je kroz projekat Nautica CBC, a svečano je otvorena za javnost 26.08.

Ovo nije usamljen slučaj uništavanja i nepoštovanja javne imovine, te strogo osuđujemo ovakav i svaki sličan način nesavjesnog ponašanja.

Vandali u Kotoru

U cilju zaštite navedene opreme TO Kotor će do kraja mjeseca svu opremu povući iz upotrebe radi njene popravke, te u budućnosti koristiti sve raspoložive mehanizme zaštite iste.

Samo neka od, do sada primijećenih, oštećenja su vidna na fotografijama u prilogu.

Najčitanije