13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Platforma eZdravlja najbolje rješenje u regionu u korona krizi

Doktor

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore predstaviće platformu eZdravlje sutra na globalnom događaju koji priređuje Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), pod okriljem Evropske komisije.

Platforma je odabrana kao prvo rješenje na takmičenju za izbor najbolje prakse u borbi protiv koronavirusa u zemljama Zapadnog Balkana, kada je u pitanju odgovor na kovid krizu, koje su organizovali ReSPA, SIGMA i OECD.

– Platforma eZdravlje posjeduje devet elektronskih servisa zahvaljujući kojima je omogućeno izbjegavanje više od milion kontakata između građana, pacijenata, ljekara, farmaceuta i službenika od početka pandemije – kazao je direktor FZO Sead Čirgić.

Ovaj servis će biti prezentovan najrazvijenijim zemljama svijeta, a iz Fonda poručuju da su zadovoljni što se rad i trud isplatio i što njihova rješenja mogu pomoći u borbi protiv kovid infekcije na globalnom nivou.

– Ovo je ujedno podstrek za dalji rast i napredak, za izradu novih servisa i unapređenje postojećih, sa jednim jedinim ciljem koji smo zacrtali od starta, a to je veća dostupnost zdravstvene zaštite i kvalitet usluge za naše osiguranike, kao i maksimalna moguća zaštita građana, koja se ogleda u sprečavanju kontakata u doba kovid pandemije – kazao je Čirgić.

Na regionalnom takmičenju platforma eZdravlje, rekao je on, okarakterisana je kao inovativno, kvalitetno i kompleksno rješenje.

– Naša rješenja prepoznata su sa najkompetentnijih i najviših adresa i, iako mali i sa vrlo ograničenim resursima, naći ćemo se u društvu najrazvijenijih zemalja svijeta, što je ogroman uspjeh za Fond, ali i za Crnu Goru – zaključio je Čirgić.

https://bokanews.me/featured/preporuka-osiguranici-da-koriste-portal-ezdravlje-me/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije