15 C
Kotor

Slušaj online radio

Plenković na otvorenju EP-a vaterpolista u Dubrovniku

Dubrovnik – foto Boka News

Premijer Andrej Plenković prisustvovati će svečanosti otvaranja Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje će se uz prigodni program održati na gruškom bazenu u Dubrovniku u četvrtak, 4. januara u 18.30 sati, objavili su organizatori.

Na ceremoniji svečanog otvaranja na bazenu u Gružu nastupit će Četiri tenora, Vanda Winter, Marija Vidović, Goran Karan, klapa Kaše, pijanist Tomislav Parmać, Plesni studio Step’n’Jazz i KD Kolarin. Scenarij i režiju otvaranja potpisuje ravnatelj Kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić, dok je producentica Lina Njirić iz Dubrovačkih ljetnih igara.

Nakon ceremonije otvaranja uslijedit će i utakmica Hrvatske i Španjolske, koja će započeti u 20.15 sati.

Hrvatska brani europsko zlato s prvenstva u Splitu 2022., a naša zemlja je jedina koja će uzastopno biti domaćin europske smotre vaterpolista, te prva koje će prvenstvo održati u dva grada – Dubrovniku i Zagrebu.

Europskog vaterpolskog prvenstva 2024.

Ovisno o ishodima utakmica sa Španjolskom, Francuskom i Crnom Gorom u Dubrovniku, izabranici Ivice Tucka će nastaviti natjecanje druge faze u Zagrebu.

Inače, u Dubrovniku je sve spremno za najveći sportski događaj u povijesti ovog grada, bazen u Gružu se uljepšava, a organizatori pozivaju sve posjetitelje i navijače da u četvrtak već u18.30 sati trebaju biti na svojim mjestima. Jugov bazen u Gružu izgrađen je 1961. godine, a 2003. je doživio veliku rekonstrukciju, prima oko 2500 gledatelja, te je već bio poprištem nekoliko finala Europske lige prvaka.

Spojna cesta između zgrade Atlant centra i Jugovog bazena zatvorena je za promet svih vozila u oba smjera te je na tom potezu formirana Fun zona sa sadržajima za navijače (prodaja ulaznica, navijačkih rekvizita i asortimana Hrvatske vaterpolo reprezentacije, ugostiteljski sadržaji), a kao obilazna cesta u navedenom terminu koristit će se spojna cesta Ante Starčevića-Vukovarska ispod zgrade Općinskog suda u Dubrovniku.

U organizaciji natjecanja sudjeluju Opća bolnica Dubrovnik i Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, dok je na samom bazenu uspostavljen tzv. Medical room za eventualne intervencije koje se mogu dogoditi na terenu, a organizirana su i dežurstva hitne medicinske pomoći.

Izvor:Hina

Najčitanije