13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Plenković: Stečaj Uljanika nije likvidacija, radnici će dobiti plate i naknade

Uljanik

Premijer Andrej Plenković ponovio je u petak da stečaj Uljanika ne znači i likvidaciju tog brodogradilišta istaknuvši kako ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić radi na tome da se radnicima isplate pripadajuće plate i naknade za nezaposlene.

“Čuo sam vijest jutros, obavijestio me ministar Horvat o proglašenju stečaja. Stečaj nije likvidacija, to je novi korak. Ministar Pavić intenzivno radi na tome da se radnicima isplati naknada za nezaposlene koja im pripada te da im se preko Agencije za radnička potraživanja isplate plaće”, rekao je Plenković novinarima na otvorenju proširenog i moderniziranog proizvodnog pogona bjelovarske Sirele.

Kineska delegacija dolazi iduće sedmice

Što se tiče povratnih informacija iz Kine, o eventualnoj zainteresiranosti kineskih ulagača, ponovio je kako je dolazak Kineza najavljen za iduću sedmicu, njihova delegacija će doći.

“Ponavljam, cijelu prošlu godinu sve u Puli, Rijeci platili smo do zadnje lipe. Isplatili smo plaće i za kolovoz, rujan, listopad i studeni. Trudili smo se da se pronađe partner, no ova dva plana koja su bila, bili su neprihvatljivi”, poručio je Plenković.

Najčitanije