21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Plitvice: Ograničeni broj ulaznica smanjio interes

Plitvice

Odnedavno se ulaznice za Plitvička jezera kupuju putem interneta. Do sada je park posjetilo jedan posto više gostiju nego lani, a zbog novog sustava kupnje nema gužvi.

I dok gosti uživaju u razgledavanju Plitvica, iznajmljivači smatraju da se zbog ograničenog broja ulaznica smanjio interes za tim krajem.

Špica je sezone, a na Plitvicama nema gužvi. Nema više ni vaučera koji ste mijenjali za ulaznicu. Sada s ulaznicom kupljenom na internetu – isprintanom ili na zaslonu mobitela – odmah ulazite u park.

Ako to ipak niste učinili, ulaznice se i dalje mogu kupiti na blagajnama. No u tom slučaju ne možete u park ući kada želite, već kada je u parku manje gostiju.

Vodiči grupa novi sustav – koji svakog sata propušta 600-tinjak posjetitelja, a dnevno najviše 12 tisuća – smatraju iznimno dobrim. Idemo, kažu u pravom smjeru.

No plitvički iznajmljivači misle da je upravo novi sustav kupnje ulaznica kriv za nedostatak gostiju. Smatraju da je veliki broj njih prije neplanski dolazio na Plitvice i ostajao.

U Parku je, pak, jedan posto više posjetitelja nego lani, a Uprava smatra da novi način prodaje ulaznica nije utjecao na manji broj noćenja u privatnom smještaju, već da je to posljedica ukupnog stanja na turističkom tržištu te znatnog povećanja smještajnih kapaciteta na plitvičkom području.

Izvor:hrt

Najčitanije