12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Počela rekonstrukcija gradskog fudbalskog stadiona u Tivtu

Tivat – FK Arsenal

Investiciju vrijednu 700.000 eura zajedno realizuju Opština Tivat i Fudbalski savez Crne Gore


Radovi na rekonstrukciji sadržaja gradskog stadiona u Tivtu kako bi se on prilagodio zahtjevima za odigravanje utakmica Prve fudbalske lige Crne Gore počeli su ovih dana, a tu investiciju vrijednu oko 700.000 era, zajedno realizuju Opština Tivat i Fudbalski savez Crne Gore.

Tivat ove godine, prvi put u svojoj istoriji ima fudbalskog prvoligaša jer FK Arsenal čiji je jedini vlasnik Opština Tivat, uspješno igra utakmice u najelitnijem rangu nacionalnog fudbalskog takmičenja. Međutim, zbog nedostataka i neusaglašenosti terena u Velikom gradskom parku sa standardima propisanim od UEFA i FSCG, FK Arsenal je dosadašnje utakmice u kojima je bio domaćin, igrao na terenima FK Bokelj u Kotoru ili FK Grbalj na Radanovićima. To će se uskoro promijeniti, pa će Arsenal već u prvom ili drugom kolu proljećnjeg dijala ovogodišnjeg šampionata Crne Gore, konačno zaigrati pred domaćim navijačima, na sopstvenom stadionu.

Prema riječima predsjednika FK Arsenal Dejana Kandića, počeli su radovi na betoniranju platoa sa zapadne strane terena u dužini od 120 metara, a na kojem će se postaviti nova tribina za gledaoce dužine 80 metara, kapaciteta 600 mjesta, a koju će nabaviti i isporučiti FSCG.

“Ulaz na novu tribinu biće omogućen sa obje strane i kompletan pristup će biti upristojen. Takođe na jednom dijelu iza gola u izradi je trening boks za zagrijavanje igrača. Tehički ulaz na stadion će konačno biti definisan i bez problema klub će moći da primi autobus gostujućih ekipa, vozila Vatrogasne službe, policije i Hitne službe. Ono što javnost najviše zanima jeste zamjena postojeće podloge koja kreće kroz par nedjelja i izgradnja novih klupskih prostorija i svlačionica.”- istakao je Kadnić.

On je dodao da b8i sve ovo već ranije počelo radovi bi već dobrano bili u toku, da  nije bilo blokade rada bivšeg saziva lokalnog parlamenta Tivta, te da su SO, odnosno Odbor povjerenika koji ju je mijenjao, pravovremeno donijeli već odavno pripremljenu formalnu odluku o davanju terena koji je u vlasništvu Opštine na korišćenje FK Arsenal koji je takođe vlasništvo lokalne uprave. Odbor povjerenika u kojem su većinu imali predstavnici Vlade Crne Gore iz Podgorice, inače, ljetos je bez konkretnijih obrazloženja takvog svog postupka, odbio da usvoji ovakvu odluku koju je bila pripremila administracija gradonačelnika Tivta Željka Komnenovića (NP).

Kandić je kazao da uskoro počinju i kompeksni radovi na zamjeni postojeće podloge na samom igralištu a za koje je kao najpovoljniji ponuđač, izabrana firma “Het trik” iz Beograda. Opština i FSCG koji zajedno sprovode ovaj projekat, uskoro će raspisati i tender za izbor izvođača radova na  izgradnji novih svlačionica i klupskih prostorija, koje se očekkuju da budu izgrađene i predate na upogtrebu tokom proljećnog dijela prvenstva Crne Gore.

“U svakom slučaju, izvjesno je da će Arsenal već početkom  marta, konačno zaigrati Prvu ligu pred domaćim navijačima u Tivtu što je davnašnja želja svih nas iz uprave te brojnih navijača i simpatizera kluba, te da će Tivat u rekonstruisanom gradskom stadionu, dobiti sportski objekat koji ispunjava sve zahtjeve za odigravanje utakmica elitnog nacionalnog ranga ovog takmičenja, a koji će upotpuniti i sportsko-turističku ponudu grada.”- istakao je Kandić dodajući da će 80 odsto troškova za realizaciju ovog projekta, a koji se procjenjuju na ukupno preko 700.000 eura, snositi Fudbalski savez Crne Gore.

Opština Tivat i FSCG su inače, već zajedno krajem avgusta završili 132 hiljade eura vrijedan projekat instaliranja reflektora na obližnjem pomoćnom terenu FK Arsenal u Velikom gradskom parku.

Izvor:S.L.

Najčitanije