18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeli letovi iz Kraljeva i Niša za Tivat

Air Srbija – foto CG News

Prvi avion iz Kraljeva sletio je danas u 10.30 sati na tivatski Aerodrom. Avionom Air Srbija u Tivat je stiglo oko četrdesetak putnika.

Prvi avion ove  sezone iz Niša sletio je danas u Tivat u 13. 40 sati pa će osim Beograda Crna Gora tokom sezone biti povezana sa još dva grada iz Srbije.

Putnici će ka crnogorskom primorju moći da lete srijedom i petkom u 9 sati i 40 minuta sa aerodroma Lađevci u Kraljevu, dok je let iz Tivta u 9 sati i 10 minuta.

Tamara Krstović ispred turistčke orgnizacije Tivat istakla je da je riječ o važnom događaju jer prema podacima sa kojima oni raspolažu turistima iz Kraljeva i okoline naše tržište je omiljena destinacija za odmor.

„Podaci iz anketa kao i broj gostiju sa ovog tržišta idu u prilog tome. 29 000 gostiju sa ovog područja je prošle godine posjetilo naše primorje što je za 2 odsto više u odnosu na rekordnu 2019. godinu“ ističe Krstović.

Air Srbija – foto CG News

Ona kaže da povećanje bilježe i kada je riječ o broju noćenja turista sa ovog područja koje je za 14 odsto veće u odnosu na 2019. godinu.

Branko Vuković clan odbora direktora Aerodroma Crne Gore kazao je da je riječ o istoriskom momentu i istakao važnost regionalne avio povezanosti.

“Ova saradnja doprinijeće razvoju crnogorske privrede, a samim tim i crnogorskog turizma. Ova linija je veoma važna za regionalne inicijative, kao i otvaranje Aerodorma Crne Gore ka regionu“ kazao je Vuković.

Predsjednik Borda direktora JP „Aerodromi Crne Gore“, Nebojša Đoković istakao je da je otvaranje novih avio-linija od velikog značaja za crnogorsku privredu, posebno za turizam dodavši da je do sada u pripremu sezone urađeno puno.

“Linije iz Kraljeva i Niša su veoma značajne za turiste koji dolaze iz Centralne i Južne Srbije. Prošle godine je iz Niša bilo preko 50 hiljada turista koji su stigli na Crnogorsko primorje. Veliko je interesovanje iz Centralnog i Južnog dijela Srbije pa ova avio linija olakšva putnicima da ne moraju kao ranije da putuju preko Beograda“, naglasio je Đoković.

Očekuje se uvođenje avio linija iz Bakua, glavnog grada Azerbejdžana, i još nekih destinacija sa Crnom Gorom. U toku su pregovori i sa kompanijama iz Holandije i Belgije pa se očekuje veoma dobra sezona, zaključio je Đoković.

Izvor:CG News
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije