19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Počelo “Proljeće u Kotoru”: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku rock’n’roll feštu

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor – “Proljeće u Kotoru”. Riječ je o novom turističkom proizvodu kojim će biti objedinjene sve manifestacije koje su se inače dešavale u ovom periodu godine u Kotoru. Na ovaj način se grad još više približio ispunjenju cilja projekta “Kotor 365” da se pozicionira kao atraktivna turistička destinacija tokom cijele godine.

“Nakon Tradicionalnog kotorskog karnevala koji je zaista bio dobro posjećen i uspješan, imali smo jednu manju pauzu, ali nastavljamo sa našim novim turističkim proizvodom “Proljeće u Kotoru”. Program smo otvorili sa koncertom VIS Tetre i YU Grupe koja obilježava 50 godina postojana. Obilježava se i 50 godina Univerziteta Crne Gore, te je tu sa nama kao partner Studentska organizacija Pomorskog fakulteta Kotor. Zaista jedna sjajna atmosfera, divno veče i prekrasno vrijeme u Kotoru,” poručio je direktor TO Kotor, Jovan Ristić.

Koncert YU grupe u Kotoru

Sinoćna rock’n’roll fešta je na gradskom trgu okupila mnogobrojnu publiku. Predstavnici svih generacija su uživali u izuzetnim nastupima, te su uglas pjevali velike hitove koji su obilježili pet decenija uspješne karijere YU Grupe.

 Zadovoljstvo što su nakon dužeg vremena imali priliku da nastupaju u Kotoru izrazili su i sami članovi ovog kultnog muzičkog sastava.

“Želio bih da se zahvalim Turističkoj organizaciji i Opštini Kotor što su se sjetili nas i pozvali nas. Mi nemamo nikakav problem gdje god gostujemo, mi maksimum dajemo sebe. Divan je osjećaj što nas sluša jedan širok generacijski raspon gdje su roditelji ljubav prema našoj muzici prenijeli na svoju djecu, a njihova djeca na svoju malu djecu. Nevjerovatno je kako ti klinci odreda svi vole Čudnu šumu” naveo je jedan od osnivača YU Grupe, gitarista i pjevač, Dragi Jelić.

Koncert YU grupe u Kotoru

Nakon energičnog koncerta VIS Tetra i YU Grupe bogat program Proljeća u Kotoru se nastavlja već danas i sjutra kada će biti organizovane jedriličarske regate. Uslijediće sportska manifestacija X – out u organizaciji Multisport Akademije Mayer, MMA turnir koji se po drugi put održava u Kotoru, brdska trka i džudo turnir.

“Tu su i tradicionalne manifestacije u Perastu – kićenje “Mađa”. Tu je i Fešta od kamelija u Stolivu koja će trajati malo duže i imati malo više dešavanja u okviru same manifestacije. Što se tiče muzičkog programa, mi ga nastavljamo 21. maja za Dan nezavisnosti uz klapu Who See i Petra Graša ovdje na trgu. Cijelo Proljeće u Kotoru završavamo 1. juna koncertom Prljavog kazališta, koje nastupa po prvi put u našem gradu, a onda nastavljamo sa ljetnim dešavanjima,” najavio je direktor TO Kotor, Jovan Ristić.

Najčitanije