19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeo je važan sastanak šefova diplomatije Ukrajine i Rusije

Foto Anadolija Agency

Prvi put od početka ruske invazije na Ukrajinu sastali su se ruski i ukrajinski šefovi diplomacije – Sergej Lavrov i Dmitro Kuleba.

Sastanak se održava u Turskoj. Ukrajina i Rusija od početka invazije nisu razgovarale na ovako visokoj razini. Na sastanku je i Mevlut Cavusoglu, turski ministar vanjskih poslova, koji se prije toga sastao zasebno s ruskom i ukrajinskom delegacijom.

Britanci šalju Ukrajini novo moćno oružje protiv ruskih aviona

Velika Britanija odlučila je Ukrajini poslati svoje protuzračne projektile Starstreak, piše Defense News.

Ministar obrane Ben Wallace rekao je zastupnicima jučer da vlada razmišlja o slanju Starstreaka, ali je kasnije potvrdio da je odluka već donesena. Wallace je također rekao Parlamentu da će Britanija isporučiti ograničeni broj protutenkovskih projektila Javelin, koje su proizveli Lockheed Martin i Raytheon.

“Vjerujemo da će ovaj sustav ostati unutar definicije obrambenog oružja, ali će omogućiti obrambenim snagama da bolje brane nebo”, rekao je Wallace.

Starstreak je sustav protuzračne obrane dizajniran za pružanje zračne obrane od helikoptera, niskoletećih mlažnjaka s fiksnim krilima i bespilotnih letjelica dometa od četiri milje. Nakon lansiranja, raketa se ubrzava na više od četiri Macha, što je čini najbržom raketom zemlja-zrak kratkog dometa na svijetu.

Izvor:Agencije

Najčitanije