12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Počinje 17. Međunarodno takmičenje gitarista u Tivtu

Al Dino

AL DINO I NENO MUNITIĆ ZA KONCERTNU PUBLIKU


Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju gitarista (Montenegro International Guitar Competition) koji se od 1. do 3. juna održavaju u Centru za kulturu Tivat, nadmetaće se 37 solo gitarista i par kamernih ansambala i to iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Nakon takmičarskog, održaće se i koncertni dio programa u okviru kog će nastupiti klasični hrvatskih gitarista, Neno Munitić i poznati bosanskohercegovački kantautor, Al Dino. U oficijelnom dijelu programa, 3. juna sa početkom u 20h, na sceni Centra za kulturu Tivat, nastupiće poznati klasični gitarista i kompozitor iz Hrvatske, Neno Munitić. Publika u Tivtu imaće jedinstvenu priliku da na koncertu pod nazivom „Ribar plete mrižu svoju“ čuje dvije tradicionalne pjesme u obradi za gitaru, kao i devet originalnih kompozicija ovog muzičara, među kojima je i nova kompozicija – „Romansa“ – koju će Munitić premijerno izvesti u Tivtu.

Pored promocije klasične gitare i klasičnog stvaralaštva, kroz programski segment Festival plus, gitaru kao instrument približavamo i široj javnosti. Stoga je gost ovog dijela programa biti bosanskohercegovački pjevač, instrumentalista i kantautor – Al Dino. Njegov koncert zakazan je za 2. jun u 20h, takođe u Centru za kulturu Tivat. Ulaz na oba koncerta je slobodan.

Festival realizuje Anagastum Guitar Society, uz podršku Centra za kulturu Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije